Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви

...
Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева пред Г-7: Трябва да се подготвим за множество инфлационни шокове

Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи през днешния ден, че икономическите и финансови ръководители би трябвало да се приготвят за битка с голям брой етапи на инфлационен напън.

Тя сподели това пред Ройтерс отвън формалната стратегия на двудневната среща на министрите на финансите и централните банкери от Г-7 в Кьонигсвинтер, потънало в зеленина предградие на Бон.

Все по-трудно става за централните банки да взимат ограничения за намаление на инфлацията, без да провокират криза вследствие на скока на цените на силата и храните, подбуден от войната в Украйна, китайската тактика за " нулев коронавирус " и нуждата от метаморфоза на веригите за доставки, с цел да станат по-устойчиви, означи Георгиева.

" Мисля, че би трябвало да стартираме да привикваме с обстоятелството, че това може да не е последния потрес ", добави тя, като изясни, че е спряла да гледа на инфлацията като на " преходна " след началото на вълната от Омикрон в края на предходната година.

Георгиева уточни още, че стартира да става по-оптимистична за реализиране на съглашение на Г-7 за финансиране на бюджета на Украйна, което да помогне на страната да избегне хиперинфлация.

Снимка Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР