Управляваният от Хизбула телевизионен канал Al-Manar излъчи кадри от отвличането

...
Управляваният от Хизбула телевизионен канал Al-Manar излъчи кадри от отвличането
Коментари Харесай

Хутите публикуваха кадри от отвличането на кораба Galaxy Leader

Управляваният от Хизбула ефирен канал Al-Manar излъчи фрагменти от отвличането на товарния транспортен съд Galaxy Leader, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В близо четириминутното видео хеликоптер под палестински байрак, се приземява на борда на кораба. Маскирани въоръжени лица се спускат от хеликоптера и стартират да залавят екипажа, в който има и двама българи. Виждат се няколко по-малки лодки, които ескортират кораба.

Междувременно притежателят на кораба съобщи през днешния ден, че всички връзки с него са изгубени.

" Търговският транспортен съд Galaxy Leader сега се намира в региона на пристанище Ходейда в Йемен. Впоследствие всички връзки с кораба са изгубени ", се споделя в изказване на записаната на остров Ман компания Galaxy Maritime Ltd.

Израел назова отвличането на товарния транспортен съд " доста сериозен случай с световни последствия ". Според Тел Авив на борда не е имало израелски жители.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и сигурността също разяснява случая: " Съобщенията за транспортен съд, похитен от хутите, са още един обезпокоителен сигнал за риск от разпространяване на районния конфлект. "

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху дефинира случая като " иранско нахлуване против интернационален транспортен съд ".

" Корабът, благосъстоятелност на английско сдружение и ръководен от японска компания, е бил похитен под иранско управление от милицията на хутите в Йемен ", се споделя в последното изказване на кабинета му.

Иран отхвърли като " погрешни " израелските обвинявания, че е виновен за пленяването на кораба.

" Винаги сме казвали, че силите на съпротивата в района съставляват своите страни, вземат решенията си и работят въз основа на ползите на своите страни ", съобщи на конференция представителят на външното министерство Насер Канани. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР