Управляваната от Джеф Безос Amazon e вторият най-голям частен работодател

...
Управляваната от Джеф Безос Amazon e вторият най-голям частен работодател
Коментари Харесай

Amazon е най-желаният работодател в САЩ

Управляваната от Джеф Безос Amazon e вторият максимален частен шеф в Съединени американски щати с 566 хиляди чиновници по света по данни на LinkedIn

© Mike Segar Гигантът в онлайн търговията Amazon е най-желаното място за работа в Съединени американски щати. Базираната в Сиатъл компания измества Гугъл от обичайна ранглиста на професионалната обществена мрежа LinkedIn.

Безплатните кафетерии, стените за катерене, масажите и даже обществените пакети при смъртни случаи към този момент може да не са задоволителни, с цел да привлекат топ гениите – макар че е известна със обществените придобивки, които обезпечава на чиновниците си, компанията майка на Гугъл – Alphabet, отстъпва челната позиция, отбелязва Marketwatch.

Amazon е вторият максимален частен шеф в Съединени американски щати – по данни на LinkedIn компанията има 566 хиляди чиновници по света, като отстъпва по този индикатор само на веригата за търговия на дребно Walmart, за която работят над 2 млн. души. През предходната година екипът на Amazon се усили доста след придобиването на веригата за хранителни артикули Whole Foods против 13.7 милиарда $ и след новината, че компанията ще отвори втора централа в Северна Америка. Онлайн колосът може и да не е прочут с примамливи обществени придобивки за екипа си, само че неотдавна влезе в новините, като разгласи нова здравна самодейност взаимно с Berkshire Hathaway и J.P. Morgan, ориентирана към подобряването на опазването на здравето на чиновниците на трите компании по по-ефективен от позиция на разноските метод, напомня Marketwatch.

За разлика от Amazon Гугъл, която остава на второто място в класацията на LinkedIn, е фамозна с положителното отношение към чиновниците си. От компанията споделят, че годишно получават по 1.1 млн. кандидатури за работа и имат проекти за отваряне на нови офиси или разширение на съществуващите си в девет щата, както и да наеме още хиляди чиновници в идващите няколко години.

Третото място е за Фейсбук, а ето кои са и всички компании в топ 10 съгласно LinkedIn:

1. Amazon
2. Гугъл
3. Фейсбук
4. Salesforce
5. Tesla
6. Apple
7. Comcast NBCUniversal
8. The Walt Disney Company
9. Oracle
10. Netflix
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР