Управителят на пазарджишката фирма Екоинвест Орлин Тасев е заплашен от

...
Управителят на пазарджишката фирма Екоинвест Орлин Тасев е заплашен от
Коментари Харесай

Управителят на "Екоинвест" може да влезе в затвора заради умрялата риба в Марица

Управителят на пазарджишката компания " Екоинвест " Орлин Тасев е застрашен от сериозна парична санкция и до 5 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен по случая с умрялата риба в река Марица, съобщи радио " Фокус - Пазарджик ".

Това се разбра от изявление през днешния ден на окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Той разясни, че против Тасев е формирано досъдебно произвеждане по член 352 от Наказателен кодекс - за позволено замърсяване на води, което ги прави рискови за животни и растения.

" Повдигнато е и обвиняване на едно лице, с изключение на по този текст и по още един за ръководство на рискови боклуци не по открития от закона ред. За двете закононарушения се планува наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция от 5 до 30 000 лв.. На лицето, на което е повдигнато обвиняване е избрана парична гаранция от 20 000 лв., която е платима в 10-дневен период ", изясни Малинов.

Той добави, че са направени 11 огледа, разпитани са 25 души като очевидци. Взети са проби от река Пишманка и река Марица, които са изпратени в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология, с цел да бъдат изследвани. Там е изпратена и риба, с цел да се открият аргументите за гибелта и.

Първоначалните данни на районната ревизия по околна среда в Пазарджик са, че повода е замърсяване с пластмасови мленки - артикул от преправка на полиетиленови боклуци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР