Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов призова хората

...
Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов призова хората
Коментари Харесай

От НОИ призоваха пенсионерите да не идват при тях

Управителят на Националния застрахователен институт (НОИ) Ивайло Иванов прикани хората да заобикалят визитите до институцията в обстановка на изключително състояние. " Моят апел е хората да не идват в Национален осигурителен институт, техните пенсии ще бъдат преизчислени служебно. Ще си получат възнаграждението за работата, която са положили през последната година. Спестяваме на хората да идват при нас. Безработните също не би трябвало да идват в Национален осигурителен институт, тъй като ще попълнят документите за безработица в бюрата по труда, които ще ги придвижват по електронен път ", съобщи Иванов пред bTV. Той засяга най-много тези 258 000 работещи пенсионери, чийто пенсии ще бъдат служебно преизчислени и няма да има потребност да подават никакви документи. Преизчисляването стартира на 1 април.

Иванов регистрира, че Национален осигурителен институт разполага с задоволително пари. " 12,5 милиарда лв. е бюджетът на Национален осигурителен институт. От тях 1,3 милиарда са за погашение на разнообразни типове болнични. Средства за момента има ", сподели шефът.

Той очаква на днешното съвещание на Министерски съвет да бъде взето решението за великденските надбавки на пенсионерите. Всички лица, които получават до 363 лв. ще получат в допълнение за Великден по 40 лв.. Тази мярка ще засегне 1,249 милиона пенсионери.

" Около 40 към този момент са случаите, за които сме сигнализирани от органите на реда, че не съблюдават карантината. Ще лишим тези лица от парите, които би трябвало да получат ", сподели още шефът на Национален осигурителен институт.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР