Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев и посланикът на Великобритания Роб

...
Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев и посланикът на Великобритания Роб
Коментари Харесай

ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ RANGE ROVER: „ИМПЕРАТОРЪТ“ Е САМО ЕДИН

Управителят на Мото-Пфое Атанас Фурнаджиев и посланикът на Англия Роб Диксън показаха най-луксозния SUV на планетата

На блестяща гала публично беше показан новият Range Rover – Негово Величество „ Императора “. Флагманският модел, който е разгласен за „ Високопроходим автомобил на годината “ за 2022 година в България, беше тържествено оголен на величествен вечерен коктейл измежду защита публика от бизнес водачи, бизнесмени и родни звезди. Атанас Фурнаджиев, шеф на Мото-Пфое и посланикът на Англия Роб Диксън приветстваха гостите. Те разкриха по атрактивен и подсъзнателен метод забавни детайлности за петото потомство Range Rover.

През актуалната година Land Rover празнува 52 години от излизането на пазара на най-луксозния SUV автомобил на планетата. Първият Range Rover се появява на бял свят на 17 юни 1970 година За пет десетилетия до момента той се трансформира в най-желания, най-способния и най-могъщия премиум SUV автомобил в света. Range Rover постоянно е бил и постоянно ще бъде пример за всички останали. И години наред всички останали се пробват да го приближат и да му подражават. Но Императорът до ден сегашен си остава единствено един. Ненадминат!

През годините Range Rover получава редица международни оценки и прави голям брой впечатляващи подвизи. Този модел става първият SUV, който разполага с непрекъсната 4WD система още от своето излизане на пазара, а през 1989 година става първият в света 4x4, оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS). По-късно през 1992 година автомобилът става пионер като първия автомобил с въздушно окачване с електронно ръководство - което подсигурява, че динамичното чувство при шофиране е толкоз положително както на пътя, по този начин и отвън него. През 2012 година последното потомство Range Rover става първият в света SUV, който разполага с напълно алуминиева лека структура, правейки модела по-лек и по-ефективен. След толкоз нововъведения неслучайно Range Rover става единственият автомобил в света, който е изложен в Лувъра във Франция като същинско произведение на изкуството.

В края на предходната година в Кралската опера в Лондон Land Rover публично показа петото потомство Range Rover. Няколко месеца по-късно Императорът прави своята публична премиера и в България. Новият Range Rover е най-желаният Land Rover до момента, характеризиращ се с удивително съвременно лъчение, естетическа прелест, софтуерно рационализиране и присъщия за него непостижим разкош. Интересно е, че новият Range Rover дебютира за първи път в историята си със 7 места, а на третия ред седалки пространството е доста по-голямо. Мястото за краката на пода е цели 864 мм, което разрешава възрастен човек да пътува умерено даже и на дълги дистанции. Както и до момента, Range Rover се предлага в два разновидността на междуосие – общоприета и удължена база. Освен със 7 места новият Range Rover е разполагаем в още две конфигурации на седалките – с 4 или 5 места според от бизнес класа.
Нивата на съоръжение са 4 – SE, HSE и върховите осъществяване Autobiography и First Edition. По отношение на моторите, Range Rover е разполагаем с 3.0-литров дизелов мотор с избор от мощ сред 249, 300 и 350 к.с. „ Императорът “ се предлага и с 3.0-литров бензинов елемент с 400 к.с. Всички те са с MHEV, които разполагат с 48 волтов суперчарджър и 48 волтова литиево-йонна батерия за предпазване на силата. Специално внимание заслужава и V8 мотора - 4.4-литра вид със спиращите дъха 530 к.с. и 750Нм въртящ миг, с които автомобилът форсира от 0-100 км/ч за едвам 4,6 секунди. Новият Range Rover се предлага и с два хибридни мотора с мощности от 440 и 510 конски сили, като с тях единствено на електричество автомобилът може да измине до 113 километра. Автомобилът е един от дребното PHEV, които оферират опция за бързо зареждане с мощ 50 kW DC. Той може да се зареди до 80% за по-малко от час, което го прави един от най-бързо зареждащите се plug-in хибриди. През 2024 година Range Rover ще се предлага и с напълно електрически мотор.

Новият Range Rover е първият модел на Land Rover, който употребява новата архитектура на шасито MLA Flex. Тя е построена 80% от алуминий. В резултат на това новата структура на шасито е необикновено лека за автомобил с неговите размери, проходимост и неотстъпчивост. Основната специфичност на новата платформа е многозвенното (5-точково) задно окачване, което разрешава завиване на задните колела. Това се употребява за първи път при модел на Land Rover, като е комбинирано с дейни стабилизатори с електрическо ръководство (досега те бяха хидравлични). При скорост до 50 км/ч задните колела завиват в противоположна на предните посока, а при по-висока – в същата, като по този начин се усъвършенства стабилността на автомобила. Завиващата задна ос разрешава постигането на радиус на завъртане от 11 метра, което е най-хубавият индикатор в историята на модела. Пневматичното окачване разполага с най-вече камери, предлагани в автомобилната промишленост, което сигурно покачва комфорта. Те работят с адаптивни амортисьори, които могат да се контролират благодарение на системата Adaptive Dynamics. Тя е обвързвана с навигацията, като регистрира всички особености на пътя, както и скоростта на придвижване.

Изключително внимание заслужава и новата Dynamic Response Pro системата. Тя съставлява бързодействаща електронна система за надзор на наклоняването. Модерната технология работи чрез нова дейна 48-волтова електронна система за надзор на наклоняването, която е доста по-бърза и по-ефективна от хидравлична система. Тя генерира до 1400 Нм въртящ миг за надзор на страничните придвижвания на шасито, допринасяйки за върховата непоклатимост на новия Range Rover на пътя и отвън него. Впечатляващ е и режимът за прегазване. Той заключва задвижващия тракт, задава височината на возене до най-много и затваря всички вентилационни отвори на купето, с цел да разреши на новия Range Rover да гази до 900 мм във вода. Това са несъмнено най-хубавите индикатори в класа.

Интелигентната трансмисия със задвижване на всички колела (iAWD) се ръководи от технологията Интелигентна динамичност на задвижване (IDD) на Land Rover, която следи равнищата на сцепление и дейностите на лидера 100 пъти в секунда, с цел да планува разпределението на въртящия миг сред предната и задната ос за оптимална двигателна сила на пътя и отвън него.

Terrain Response 2 системата включва режими Автоматичен режим, Трева, Сняг, Пясък, Скали или Газене във вода. Автоматичният режим открива, избира и ползва най-подходящата конфигурация за терена когато и да е.

Новият Range Rover се предлага с усъвършенствани цифрови LED фарове с висока разграничителна дарба, които обезпечават обсег на лъча до 500 м. Тези цифрови LED фарове работят чрез 1,2 милиона микро огледала. Благодарение на тях и функционалността Адаптивни предни светлини новият Range Rover е в положение да засенчи до 16 обекта по пътя на новия Range Rover, гарантирайки, че другите участници в придвижването не са заслепени, като в същото време поддържа оптимално осветление за лидера. Технологията Предвиждащо динамично осветление в завой употребява навигационна информация, с цел да контролира интензивно светлинния лъч при доближаване към завои на пътя.

Новият Range Rover залага на усъвършенстваната отличена с голям брой награди информационно-развлекателна система Pivi Pro на Land Rover от ново потомство. Тя действа в естетика с 13,1-инчов сензорен екран и 13,7-инчов интерактивен екран на лидера. Работи със SIM карта и е най-бързата и интуитивна система в автомобилната промишленост. Пътниците откъм гърба могат да се любуват на нова Развлекателна система чрез 11,4-инчови регулируеми HD сензорни екрани, инсталирани на гърбовете на предните седалки. Те могат да се ръководят без значение и поддържат връзка с множеството устройства с HDMI порт, а потреблението на опцията за Wi-Fi точка за достъп значи, че пасажерите на задните седалки могат да се любуват на смарт телевизионни занимания в придвижване.

Системата Активно шумопотискане от трето потомство употребява аудиосистемата Meridian Signature с мощ 1600 W, с цел да сътвори един от най-тихите автомобилни интериори на пътя. Системата работи с спомагателни 20-ватови високоговорители в четирите съществени подглавници в купето, които наблюдават вибрациите на колелата, шума от гумите и звуците от мотора, постъпващи в купето, като се генерира тягостен сигнал, който се възпроизвежда през 35-те високоговорителя на системата. Те включват чифт високоговорители с диаметър 60 мм в подглавниците за всяко от четирите съществени места в купето, които основават тихи персонални зони.

Изравнените дръжки на вратите работят с отключване при доближаване и заключване при отдалечаване, с цел да опростят процеса на влизане и излизане от новия Range Rover, като в същото време резервират елегантния му външен тип. Когато клиентите приближават зоната за отчитане на към 1,5 метра, изравнените дръжки автоматизирано се разпростират, до момента в който автомобилът се отключва от страната, към която се подхожда. Заключването при отдалечаване на към 2,5 метра автоматизирано заключва автомобила, когато клиентът напуща зоната за отчитане дружно с ключа.

За да се поддържа видимост обратно при преместване на огромни товари или цялостен набор от седем пасажери, новият Range Rover е разполагаем с технологията Вътрешно огледало за назад виждане ClearSight9. С едно натискане на бутон вътрешното огледало без рамка превключва от стандартно огледало към дигитален екран, показващ изображения от гледащата обратно камера с висока разграничителна дарба, инсталирана на задната част на автомобила.

Гледайки напред, технологията за транспарантен челен похлупак ClearSight Ground View9 разрешава на водачите да се възползват изцяло от висшата проходимост на новия Range Rover на всевъзможни терени, като пресъздават скритата от капака зона на централния сензорен екран на Pivi Pro. Наложените траектории оказват помощ на водачите ясно да нареждат автомобила, а интелигентната система даже е в положение да накара автомобила „ да изчезне “, като обезпечава аспект на зоната към и под него.

Новият Range Rover е планиран, създаден и конструиран във Англия. Първоначалното тестване употребява технология на симулация с над 140 000 часа изчислителен разбор преди физическото тестване. След това световна стратегия за тестване ползва всички типове терени и температури, вариращи от 45-градусова горещина в пустинята Сахара до под -30 градуса в Арктика.

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР