Управителят на гръцката област Централна Македония Апостолос Дзидзикостас не е

...
Управителят на гръцката област Централна Македония Апостолос Дзидзикостас не е
Коментари Харесай

Турските власти не са позволили на гръцки областен управител да влезе в страната

Управителят на гръцката област Централна Македония Апостолос Дзидзикостас не е бил позволен от турските управляващи в Измир да влезе в страната на 5 ноември , където трябвало да взе участие в Евросредиземноморската конференция на локалните управляващи ARLEM, на която е зам.-председател, оповестяват „ Катимерини “ и АНА-МПА.

Дзидзикостас е бил арестуван за седем часа в Измир след слизането си от новата фериботна връзка от Солун. Областният шеф е обяснил пред гръцката телевизия „ Скай “, че след слизането си от ферибота е бил посрещнат от локалните управляващи и по време на паспортната инспекция е зародил проблем, при който станало ясно, че му е наложена възбрана за влизане в страната.

След седемчасов престой, през който Дзидзикостас осведомил за обстановката гръцкия министър председател, министерството на външните работи, службите на Европейски Съюз, възбраната била вдигната, само че той към този момент бил решил да отпътува назад за Гърция.

Според турските управляващи, представени от Анадолската организация, Дзидзикостас е бил спрян поради механически проблем, провокиран от подобие на името му с друго лице.

Тазгодишната Евросредиземноморска конференция е проведена от община Измир. Дзидзикостас е бил публично поканен от уредниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР