Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина призна за първи

...
Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина призна за първи
Коментари Харесай

Централната банка на Русия не може да спре срива на рублата

Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина призна за първи път, че глобите, наложени на Централната банка, значат, че тя не е можела да се намеси, с цел да предотврати срутва на рублата в понеделник.

Но това, което тя не сподели, е какъв брой пари към момента има - при положение, че Централната банка бъде призована в деяние.

Разполагайки с петия максимален ресурс от задгранична валута в света, единствено преди дни Централната банка (ЦБР) загуби минимум половината от запасите си предишния уикенд, написа Bloomberg.
Според Института за интернационалните финанси, към 40% до 50% от съветските запаси - последно публично оценени на 643,2 милиарда $ в средата на февруари - евентуално са недостъпни.

Никъде разликата не беше по-сериозна, в сравнение с валутния пазар в понеделник, когато рублата падна с над 30% по отношение на $, до момента в който Централната банка единствено наблюдаваше.

Набиулина сподели още, че нейните интервенции са достигнали над 1 милиард $ по време на предходните две търговски сесии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР