Управителният съвет на Международния валутен фонд(МВФ) планира да се срещне

...
Управителният съвет на Международния валутен фонд(МВФ) планира да се срещне
Коментари Харесай

МВФ ще заседава отново в петък във връзка с обвиненията срещу Кристалина Георгиева

Управителният съвет на Международния валутен фонд(МВФ) възнамерява да се срещне още веднъж в петък с ръководещия шеф Кристалина Георгиева по отношение на изказванията, че е оказала напън върху чиновници на Световната банка да подменят данни в полза на Китай. Това заяви осведомен източник, представен от Ройтерс.

Говорител на МВФ сподели, че съветът ще се събере " скоро ", с цел да разиска въпроса, само че не даде съответна дата.

" Управителният съвет остава зает към щателна, справедлива и навременна инспекция. Очаква се скоро той да заседава още веднъж ", сподели представителят.

Всряда Георгиева още веднъж отхвърли обвиняванията, че когато е била изпълнителен шеф в Световната банка е оказала напън за възстановяване на мястото на Китай в класацията " Да правиш бизнес " за 2018 година.

Адвокатската адвокатска фирма " Уилмър Хейл ", която направи тези изказвания, споделя, че това е станало в миг, когато банката е търсила поддръжката на Пекин за увеличение на капитала си.

" Идеята, че след близо 20 години в Световната банка внезапно съм почнала да оказвам неудобен напън върху чиновниците на банката, с цел да трансформират информация в отчет, е възмутителна и погрешна " , сподели Георгиева пред Управителния съвет на МВФв сряда.

Съветът бърза да завърши инспекцията за тези изказвания преди годишните срещи на МВФ и Световната барнка, които започватследващата седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР