Уорън Бъфет Още по темата Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan

...
Уорън Бъфет Още по темата Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan
Коментари Харесай

Бъфет: Данъчната реформа в САЩ е мощен попътен вятър за бизнеса в страната

Уорън Бъфет

Още по тематиката
Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan вършат здравна компания

Целта е да понижат разноските за опазване на здравето и да подобрят услугите за работещите
31 яну 2018
Банки, рафинерии и самолетни компании печелят най-вече от данъчната промяна в Съединени американски щати

Европейски финансови министри стачкуват против измененията
18 дек 2017
Berkshire Hathaway евентуално ще отдръпна офертата за Oncor

Оценката на Elliot за компанията е с 400 млн. $ по-висока от тази на Бъфет, а Berkshire Hathaway отхвърля да усили офертата си за енергийния снабдител
19 авг 2017
Бъфет сложи персонален връх, дарявайки 3.2 милиарда $ за ден

Получатели са фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, както и четири други фамилни благотворителни организации
11 юли 2017 Прочутият вложител Уорън Бъфет разгласи, че конгломератът му Berkshire Hathaway, който разполага с кешови наличия на стойност 116 милиарда $, е " по-склонен " да насочи тези средства към противоположни изкупувания на акции, в сравнение с към погашение на дивиденти, предава Reuters.

В изявление за CNBC в понеделник милиардерът разяснява, че признатата в края на 2017 година промяна в данъчното законодателство в Съединени американски щати, с която корпоративният налог в страната беше понижен от 35% на 21%, е " мощен попътен вятър " за американските компании и " в действителност добра за Berkshire ". Благодарение на нея през предходната година капиталовият му конгломерат е добавил към 29.11 милиарда $ към чистата си облага. Финансовите резултати на голям брой компании в страната също са изкривени от еднократния резултат от поправките, отбелязва Reuters.

В годишното си писмо до акционерите на Berkshire, публикувано в събота, Бъфет обаче се оплаква от невъзможността да открие огромни компании, в които да влага, и показва, че задачата му е да направи " едно или повече огромни придобивания " в бизнеси отвън региона на застраховането, с което да поддържа резултатите на конгломерата.

По думите на " Оракула от Омаха " намирането на сдружения, които да придобие при " рационална покупна цена ", се е трансформирало в предизвикателство и е една от главните аргументи, заради които Berkshire е залята от 116 милиарда $ нискодоходни кешови наличия и държавни облигации, чийто междинен матуритет към края на 2017 година е бил 88 дни, предава организацията.

Бъфет разяснява още, че има доверие в основния изпълнителен шеф на третата по-големина американска банка – Wells Fargo & Co, Тим Слоун, който е изправен пред предизвикването да преведе финансовата институция през свадите, свързани с метода, по който е третирала клиентите си, в това число и посредством основаването на неоторизирани сметки. Berkshire има близо 10% от акциите на Wells Fargo, като е най-големият институционален вложител в банката. По-рано този месец американският Федерален запас изненадващо наложи ограничавания за увеличението на активите на институцията, до момента в който не позволи проблемите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР