Уорън Бъфет, главен изпълнителен директор и основен акционер в Berkshire

...
Уорън Бъфет, главен изпълнителен директор и основен акционер в Berkshire
Коментари Харесай

Годишната среща на Berkshire Hathaway: 10 извода на Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, основен изпълнителен шеф и главен акционер в Berkshire Hathaway, пред годишната среща на акционерите, представен от " Бизнес инсайдър ".
Десет съществени извода за миналата година от предходната среща на Berkshire:
Уорън Бъфет, основен изпълнителен шеф и главен акционер в Berkshire Hathaway, пред годишната среща на акционерите, представен от " Бизнес инсайдър ".
Десет съществени извода за миналата година от предходната среща на Berkshire:
# Банките и дългът
Американците не би трябвало да се тревожат за сигурността на своите банкови депозити или от това, че федералното държавно управление нарушава своя таван за заеми. Ако държавното управление разреши на вложителите да изгубят пари, това ще докара до бягство от банки в цялата страна и ще наруши международната финансова система.Това не е методът, по който Съединени американски щати ще се държат, още по-малко ще разрешат таванът на дълга да провокира ужас в света.

Проблемът е, че политиците и медиите оставят хората излишно да се опасяват. Не мисля, че ще има финансова рецесия, само че съм внимателен да владея банкови акции сега - поради актуалните провокации в бранша.
Реклама # Търговията с парцели
Повишаващите се лихви, по-строгите стандарти за кредитиране и спадащите оценки на активите оказват напън върху търговията с парцели. Зависимостта на промишлеността от задължения стана несъразмерна и безразсъдството би трябвало да бъде осъдено. Ударът в Съединени американски щати и другаде по света ще бъде значителен и много противен.
# Икономиката се охлажда
Епохата на пандемията - с най-ниските лихвени проценти и освободени от задръжки държавни разноски, са най-необикновеният интервал за бизнеса след Втората международна война. Но взривът към този момент завърши и стопанската система на Съединени американски щати би трябвало да се готви за спад тази година. Климатът към този момент е друг.
# Няма заплаха за долараСтатутът на щатския $ като международна аварийна валута към този момент е в сигурност, защото няма явен сурогат. Колкото до концепцията биткойн или друга криптовалута да узурпира мястото му - смехотворно е да мислим за някакви жетони.
Свръхразходите на държавното управление на Съединени американски щати обаче може да доведат до устойчива инфлация и това ще подкопае покупателната дарба на американските долари.
Реклама # Няма да купуваме Occidental
Berkshire похарчи към 11 милиарда $ за близо 24% дял в Occidental Petroleum от предходната пролет. Имаме зелена светлина от регулаторите да притежаваме до 50% от компанията. Но няма да вършим каквото и да е предложение за надзор над Occidental.
# Изкуственият разсъдък
Едва ли изкуственият разсъдък ще промени света - човешкият си работи добре. Удивително е обаче това, което към този момент могат да вършат ChatGPT и други принадлежности на изкуствения разсъдък. Но най-важният въпрос е защо може да се употребява в бъдеще, тъй като е и евентуално рисков прогрес в технологиите, сходно на разделянето на атома.
# По-високите лихви
Експерти предизвестиха, че по-стръмното повишаване на лихвите може да понижи търсенето и да тласне стопанската система на Съединени американски щати в криза, само че то най-малко частично е добра вест за Berkshire. Очакваме към 5 милиарда $ лихви от нашите към 130 милиарда $ в брой и съкровищни бонове тази година по отношение на 50 млн. $ преди няколко години.
# Нищо не е като Apple
Berkshire има десетки компании, само че Apple превъзхожда всяка от тях. Това просто се оказва по-добър бизнес от всеки, който притежаваме. Berkshire има акции на Apple за над 150 милиарда $ и това е най-ценното присъединяване в портфейла й. Добре е, че не би трябвало да купуваме повече акции, с цел да увеличим каузи си - поради противоположното изкупуване от компанията. Хубавото на Apple е, че можем да вървим нагоре.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР