Уорън Бъфет е известен с умните си вложения в перспективни

...
Уорън Бъфет е известен с умните си вложения в перспективни
Коментари Харесай

Качеството, без което не бихте получили работа от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет е прочут с умните си инвестиции в перспективни компании, само че доста от неговите най-успешни вложения в действителност не са в корпорации, а в хора.

„ Аз имам две отговорности. Едното е да привличам, а другото да арестувам на работа изключителни мениджъри, които ръководят другите ни интервенции “, споделя той.

За вложителя привличането и назначението на работа на топ мениджъри обаче зависи от няколко фактора.

„ Търсим три неща, когато наемаме нови хора - просветеност, разпоредителност и честност “, споделя Бъфет.

Сами може да се досетите кое от трите е най-важното съгласно Бъфет.

„ Ако претендентите, които смятате да назначите, не разполагат с последното (почтеност), то първите две ще ви погубят. Ако желаете да работите с нечестен човек, то би трябвало да се надявате, че той е ленив и малоумен, тъй като в противоположен случай той ще ви съсипе “, поучава основният изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway.

Защо честността е толкоз значима

Бъфет не е единственият, който слага честността преди всичко. Психологът Хенри Клауд неотдавна написа книга, която задълбава по-навътре в материята. В „ Integrity: The Courage to Meet the Demands of Reality “ Клауд написа, че „ това какъв е човек в действителност е от определящо значение дали неговият разум, гении, знания, сила, старания и качества за подписване на покупко-продажби ще му донесат триумф “.

Ако се научите по какъв начин да пречупвате всичките си качества през призмата на честността ще стигнете до равнище на развиване, при което за вас ще бъде по-лесно да градите доверие с другите, да заздравявате прекратени връзки след спор, да бъдете съпричастни и да давате ефикасна противоположна връзка на другите.

Способността да създавате достоверни връзки с другите и постоянно да се стремите да бъдете откровени и чесни са качества, които има всеки честен човек. Ако и вие желаете да ги придобиете или по някаква причина сте ги изгубили, би трябвало да извършите следното:

Бъдете налични

Почетените хора поддържат отворени линиите на връзка с всички в организацията. Той или тя дава на другите нужната независимост, с цел да показват своите опасенията или да повдигат въпроси, които би трябвало да бъдат адресирани навреме. Той или тя знае, че откритата и почтена връзка не е за предпочитане, единствено тъй като етичното отношение го повелява, само че и тъй като тя оказва помощ за построяването на доверие и за подобряването на продуктивността.

Спазвайте обещанията си

Практикувате ли това, което проповядвате? Изпълнявате ли поетите от вас задължения? Лидерите, които вършат тези неща, дават добър образец, който да бъде следван от техните чиновници. Разбира се, те разрешават да се вършат неточности (в края на краищата всички сме хора), само че в никакъв случай не се отхвърлят от високите си стандарти.

Бъдете правилни на себе си

Как бихте се почувствали, в случай че всеки ден казвахте, това което желаете да казвате, и се държахте по метод, по който желаете? Представете си уважението, което бихте изпитали към самите себе си. Когато сте правилни на себе си вие се отървавате от напрежението, който идва от носенето на маска и преструването. По този метод освен че самите вие вярвате на решенията, които взимате, и дейностите, които предприемате, само че можете да убедите и останалите в тяхната справедливост. Те ще ви почитат за това, че заставате зад вашите полезности и вярвания.

..................

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР