Уолстрийт приключи петъчната търговия с големи спадове, като трите бенчмарка

...
Уолстрийт приключи петъчната търговия с големи спадове, като трите бенчмарка
Коментари Харесай

Предупреждението на Пауъл хвърли бомба на Уолстрийт

Уолстрийт завърши петъчната търговия с огромни спадове, като трите бенчмарка потънаха с повече от 3%. Причина за влошените инвеститорски настроения бе речта на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, който предизвести, че централната банка ще продължи да покачва лихвите, с цел да овладее инфлацията. Думите му попариха очакванията за по-балансирана политика, на каквато се надяваха някои вложители.

От трите бенчмарка Nasdaq се показа най-зле. Индексът записва най-лошото си на ден показване от 16 юни насам, откакто софтуерните акции с висок напредък се сринаха след рали предходния ден, когато към момента бяха в очакване на плануваната тирада на Пауъл пред делегатите в Джаксън Хоул в Уайоминг.

Пред събралите се централни банкери от целия свят ръководителят на Фед посочи нуждата от строга парична политика най-малко за известно време. А това, призна той, ще значи по-бавен напредък, по-слаб пазар на труда и „ известна болежка “ за семействата и бизнеса.

Че централната банка на Съединени американски щати ще вдигне лихвите още веднъж, бе предстоящо. Колебанието на вложителите е дали през идващия месец Фед ще го направи със 75 базисни пункта или с 50 базисни пункта. Междувременно последните данни, подчертаващи мощния пазар на труда, доведоха до спекулации за опцията от по-умерено движение на нараствания.

Отдръпването (на инвеститорите) идва от концепцията, че не става въпрос за темпото на бъдещите покачвания и за това по какъв начин те стягат финансовите условия, а за продължителността на опазване на тази рестриктивна политическа позиция “, изясни Гарет Мелсън, портфолио пълководец в Natixis Investment Managers, представен от Reuters.

С препозиционирането на вложителите след речта показателят на променливостта на Cboe скочи с 3.78 пункта до 25.56, най-високото си затваряне от шест седмици.

Всичките 11 съществени бранша на S&P 500 приключиха с намаляване, водени от спадове сред 3.9% и 4.3% в показателите на осведомителните технологии (.SPLRCT), информационните услуги (.SPLRCL) и потребителските дискреционни (.SPLRCD).

S&P 500 загуби 141.46 пункта, или 3.37%, с цел да приключи на 4 057.66 пункта, до момента в който Nasdaq Composite загуби 497.56 пункта, или 3.94%, до 12 141.71. Dow Jones Industrial Average падна с 1008.38 пункта, или 3.03%, до 32 283.40.

Акциите с висок напредък и софтуерните акции също поеха надолу спаднаха. Nvidia Corp и Amazon.com Inc паднаха надлежно с 9.2% и 4.8%, откакто бяха водещи в облагите в предходната сесия. Междувременно Alphabet Inc, Meta Platforms Inc и Block Inc също се намалиха сред 4.1% и 7.7%.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР