Университетът „Карнеги Мелън“ обяви, че ще предложи бакалавърска степен по

...
Университетът „Карнеги Мелън“ обяви, че ще предложи бакалавърска степен по
Коментари Харесай

Карнеги Мелън стартира първата университетска AI програма в САЩ

Университетът „Карнеги Мелън“ разгласи, че ще предложи бакалавърска степен по изкуствен интелект. Колежът твърди, че степента ще бъде първата по рода си в Съединените щати. Първите курсове за степен „бакалавър“ ще бъдат заложени от тази есен.Основан в Питсбърг, „Карнеги Мелън“ е историческа институция в кръговете на AI проучванията, централна фигура в развиването на самостоятелни коли и исторически ръководена от хора като Хърбърт Саймън и Алън Нюъл, основатели на някои от най-ранните форми на AI.
Проучване на US News и World Report, оповестено през март, разгласи, че „Карнеги Мелън“ е най-хубавият компютърни лицей в Съединени американски щати за изкуствен интелект, следван от Масачузетския софтуерен институт (МИТ), университета в Станфорд и Калифорнийския университет в Бъркли.

В момента „Карнеги Мелън“ предлага близо дузина курсове, свързани с AI, споделя проф. Рийд Симънс, който ще управлява новата стратегия, а други ще бъдат добавени, когато програмата на образование се разрастне.

Програмата по AI в Carnegie Mellon ще се концентрира върху преподаването на фундаменталните познания, подкрепящи AI. Успоредно с това, известни формати с отворен код като TensorFlow , която бе изтеглена повече от 13 милиона пъти, ще бъдат препоръчани на студентите за потребление при довеждане докрай на плановете.

Курсовете ще включват математика, статистика и компютърни науки, както и машинно образование, изчислително моделиране и това по какъв начин работят нервните мрежи.

„Ние не образоваме тези студенти просто да употребяват принадлежности, ние ги образоваме да схванат науката задоволително, с цел да могат да изградят самите инструменти“, споделя Симънс. „Основният акцент на курса е да разберем по какъв начин работи това, тъй че да могат да изградят идващия TensorFlow, а не просто да го употребяват.“

Курсът ще бъде стеснен до не повече от 100 студенти от втора, трета и четвърта година или към 30 до 35 нови студенти всяка година. AI ще бъде третата бакалавърска степен, предлагана от Училището по компютърни науки в университета. Програмата ще работи и с други учебни заведения в университета, които се концентрират върху инженерни или обществени науки, с цел да дават на студентите интердисциплинарно обучение.

Проектите и опциите за независимо образование ще разрешат на студентите да ползват изкуствен интелект за възстановяване на света в области като опазване на здравето, превоз и обучение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР