УНИЦЕФ в България започна извънредна кампания набиране на средства за

...
УНИЦЕФ в България започна извънредна кампания набиране на средства за
Коментари Харесай

УНИЦЕФ България набира средства за деца и семейства в Украйна

УНИЦЕФ в България стартира изключителна акция набиране на средства за даването на незабавна филантропична помощ на децата и фамилиите в Украйна. Кампанията е част от световния зов на УНИЦЕФ.

Те приканват да увеличим поддръжката за 7,5 милиона деца в Украйна, като дариmм през днешния ден на www.dari.unicef.bg/Ukraina или с еднократно подаяние от 5 лева, посредством SMS с текст „ UKRAINА ” на номер 1021. Moжем да създадем и подаяние по банков път на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919, съображение: УКРАЙНА.

" Получаваме известия за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни и санитарни уреди и домове за сираци под обстрел. Взривните оръжия в обитаемоте места и избухливите остатъци от военните дейности са действителна и сегашна заплаха за децата в Украйна ", заяви изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Катрин Ръсел.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от UNICEF Bulgaria (@unicef_bulgaria)

 

„ Децата са надълбоко травмирани от насилието на всички места към тях. Апелираме за преустановяване на продължаващите военни дейности в Украйна. Toва би разрешило филантропичната помощ да доближи до хората след пет дни интензивни въздушни удари и яростни наземни боеве в цялата страна. Също по този начин ще разреши на фамилиите в най-тежко засегнатите региони да вземат храна и вода, да потърсят здравна помощ или да изоставен в търсене на сигурност. Ние възобновяваме нашия апел към всички страни да пазят цивилните и цивилната инфраструктура – и да съблюдават всички правни и морални отговорности, с цел да пазят децата надалеч от огневата линията. Трябва да защитим всички деца в Украйна. Сега. Те се нуждаят от мир ”, споделя още в публично изказване Ръсел.
Нобелови лауреати, писатели и музиканти в поддръжка на Украйна
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР