United Airlines инвестира 15 милиона долара в Eve Air Mobility,

...
United Airlines инвестира 15 милиона долара в Eve Air Mobility,
Коментари Харесай

United Airlines инвестира 15 милиона долара във въздушни таксита

United Airlines влага 15 милиона $ в Eve Air Mobility, започваща компания за електрическа авиация, благосъстоятелност на бразилския производител на самолети Embraer. Като част от договорката United ще закупи 200 електрически въздушни таксита на Eve, които могат да поберат четирима пасажери и да изхвърчат и кацат отвесно като хеликоптер.

Това е втората огромна инвестиция от United в зараждащия се свят на електрическата въздушна подвижност след вложението на неразкрита сума пари в Archer предходната година. Тези компании оферират да разработят дребни електрически самолети с отвесно политане и кацане (eVTOL), които могат да летят от покрив на покрив в гъсто обитаем град като таксиметрова услуга. Досега обаче никой не е получил позволение от федералните авиационни регулатори да лети с пасажери.

Но Eve би трябвало да извърши избрани индикатори, преди да извърши поръчката си с United, защото самолетната компания я разказа като „ условно съглашение за покупка “. Доставката на първия аероплан на Eve, който има обсег от 60 благи, се чака през 2026 година

Инвестицията ще пристигна от рисковия клон на United, United Airlines Ventures, който самолетната компания употребява за реализиране на задачата си за постигане на чисти нулеви излъчвания до 2050 година без потреблението на обичайни обезщетения на въглеродни излъчвания.

United съобщи, че влага в Eve главно заради връзките си с Embraer, който може да обезпечи достъп до елементи и консумативи за своята услуга за въздушно такси. По- рано Embraer сподели, че ще прави летящи таксита за Uber, преди компанията за транспорти да продаде своето поделение eVTOL на различен стартъп.

Eve е най-новата започваща компания, получила утвърждението на United. Миналата година самолетната компания съобщи, че ще закупи 15 свръхзвукови самолета от Boom Supersonic, с алтернатива за увеличение на тази поръчка до 50 самолета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР