"УниКредит" отчете най-голямата си загуба за последните повече от три

...
"УниКредит" отчете най-голямата си загуба за последните повече от три
Коментари Харесай

2.71 млрд. евро е чистата загуба на УниКредит

"УниКредит " регистрира най-голямата си загуба за последните повече от три години - чисто 2.71 милиарда евро - за първите три месеца на 2020-а. Основен "принос " за финансовия разгром имат заделените хранителни запаси за неприятни заеми в размер на 1.26 милиарда евро. Други близо 900 млн. евро са заделени за изключителни ограничения, свързани с разпространяването и вредите, нанесени от ковид. Основният бизнес на банковата група през първото тримесечие не е бил обиден от рецесията, като приходите от комисионни и кредитиране са по-високи от прогнозите.

Икономиката на Италия изпадна в най-дългата си заспалост единствено няколко месеца откакто основният изпълнителен шеф на "УниКредит " - Жан-Пиер Мустие, разгласи нова тактика за възстановяване на рентабилността и за увеличение на дивидентите на акционерите. Кредитната институция ще направи обзор на проекта при започване на 2021-а и няма да слага нови целеви параметри за 2020-а поради високата неустановеност към COVID-19.

"УниКредит " може да реализира 75-80 % от целевите си чисти доходи за 2021-а, в случай че стопанската система на еврозоната регистрира 10% напредък, както предвиждат доста икономисти. Банката ще взема решение през четвъртото тримесечие дали да разпредели дивиденти за 2019-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР