Уникално свежи и ароматни бутерки, които са удоволствие за приготвяне

...
Уникално свежи и ароматни бутерки, които са удоволствие за приготвяне
Коментари Харесай

Кайсии с бадемова паста в бутертесто

Уникално свежи и ароматни бутерки, които са наслаждение за подготвяне и ядене

Необходими Продукти

● бадемово брашно - 4 с.л.
● захар - 2 с.л.
● яйца - 1 бр.
● бадемов дестилат - капка или 1/4 ч.л. е есенция
● бутертесто - 250 - 300 г
● кайсии

Начин на подготвяне

Фурна - 190 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Бадемовото брашно се разбърква със захарта с лъжица. Разбива се с вилица яйцето, прибавя се и бадемовият дестилат. От тази яйчена примес се прибавят към 7 ч.л. към сместа с бадемовото брашно. Разбърква се с шпатула, до момента в който стане на паста.

Трябва да се получи влажна и лепкава примес, която когато се стисне в ръка, да може да се събере. Остава се настрани.

Бутертестото, размразено, се отваря и с кръгла форма към 10 см се изрязват кръгове, това са 4 диска. Поставят се в тавата с хартия и се надупчват с вилица. С четка се намазват с останалото яйце.

Отново се разрязват с формичка четири кръга, а в средата - с формичка към 6 см и с цел да се получи пръстен, който се залепя върху главното кръгче. Образува се лека хлътналост.

В тази хлътналост се слага по 2 ч.л. от бадемовата пастата. Отгоре се слага по половин кайсия. Намазва се в профил с яйце, поръсва се кайсията със ярко кафява захар.

Кошничките се пекат на 190 градуса за към 25-30 мин.

Кайсиите с бадемова паста в бутертесто са доста вкусни!

Инфо: Anna Olson

Забележка: Всяка рецепта на MasterChef Anna Olson, която съм се опитвала да подготвя, е завършвала с голям крах. Всеки път чета обширно, виждам видеото ѝ, пиша, превеждам и в последна сметка нищо не се получава.

Нейните предписания са повече от фантастични, само че се оказва, че са сложни за работа, а и доста от продуктите, с които тя разполага, тук не се оферират, а аз се пробвам някакво сходство да нагласявам и да употребявам. Не става. Не се получава.

Тази препоръчана от нея рецепта е повече от обикновена и по тази причина се взех решение да я подготвя, а и най-много че може да се употребява готово бутертесто, тъй като в това горещо време най-малко аз не се ангажирам да работя такова, нищо няма да се получи.

Бутерката е доста приятна, хрупкава, с прелестен бадемов заряд и мирис на бадеми и леко кисело-сладка свежа кайсия.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР