Уникално интервю с Никола Тесла, проведено през 1899 година от

...
Уникално интервю с Никола Тесла, проведено през 1899 година от
Коментари Харесай

Всичко е Светлина! Едно интервю с Никола Тесла крито в продължение на 116 години…

Уникално изявление с Никола Тесла, извършено през 1899 година от Джон Смит, в което великият академик споделя: „ Всичко е Светлина. В някой лъч светлина се крие ориста на една нация, всяка нация си има личен лъч. И запомнете: никой човек, който е съществувал, не е умирал. “

Въпрос Господин Тесла, вие имате славата на академик от най-високо равнище. Какъв човек сте в действителност?

Тесла: Това е добър въпрос, господин Смит. Ще се опитам да ви покажа.

Футуристите споделят, че 20 и 21 век са се родили в главата на Никола Тесла. Съгласен ли сте?

Наистина имам доста открития, само че се усещам надвит. Не реализирах най-великото нещо, което желаех.

Какво е то, господин Тесла?

Исках да осветя цялата планета. Съществува задоволително електричество, че да създадем второ слънце. Светлината може да се появява като пръстен към екватора, също като този на Сатурн. През Земята минават всевъзможни сили. Те могат да имат и материални проявления. Животът съществува в безпределно количество форми и задачата на учените е да ги откриват. В това отношение са значими три казуса, чиито решения знам, че няма да открия, само че няма и да се откажа.

Кои са тези три казуса?

Първият е храна. С каква звездна или земна сила да нахраним гладните на Земята. Вторият проблем е обвързван с унищожаването на злото и страданията, които спохождат хората по света. И третият проблем е дали има непотребна светлина във Вселената.

Аз открих звезда, която по всички астрономически и математически закони може да изчезне и нищо няма да се промени. Звездата е в нашата вселена. Светлината ѝ може да има подобен интензитет, че да се събере в сфера, по-малка от ябълка, а звездата да е по-тежка от Слънчевата система.

Също се пробвам да схвана по какъв начин да отключа силата, която се съдържа към нас. Това, което виждаме като празно пространство, е просто проявлението на заспала сила. Никъде няма празно пространство. В черните дупки, за които приказват астрономите, се съдържат най-големите източници на сила и живот.

Били ли сте женен в миналото? Никъде не се загатва за ваша връзка с жена.

Не, не съм се женил. Има две гледни точки: доста обвързаност или никаква. По средата е това, което възобновява човешката раса. Жените поддържат и укрепват жизнеността и духа на някои мъже. При други самотата прави същата работа. Аз избрах втория път.

Почитателите ви се оплакват, че нападате относителността. Странно е изказванието ви, че материята не има сила. Къде е тя?

Първо е била силата, след това материята.

Това нещо сходно ли е на изказванието ви, че вие сте роден от татко си?

Точно! Нека поговорим за раждането на Вселената. Материята е основана от изначалната и безкрайна сила, която назоваваме Светлина. Материята е проявяване на безкрайните форми на Светлината, тъй като силата е по-стара.

Вие стигате толкоз надалеч във враждебността си към теорията на относителността. Че дори изнасяте лекции против основателя ѝ.

Запомнете, не пространството се изкривява, а човешкият разум, който не може да осъзнае безкрайността. Ако основателят на теорията за относителността я осъзнава добре, то той би получил величие, дори физически, стига да желае. Аз съм част от Светлината и тя е музика. Светлината насища всичките ми шест сетива – виждам я, слушам я, допирам я, подушвам я, и я мисля. Мисленето за нея е моето шесто възприятие. Частиците светлина са написани ноти. Една мълния може да е цяла соната. Хиляди светкавици са цялостен концерт.

Числата и уравненията са знаци, които разказват музиката на Светлината. Ако Айнщайн беше чул тези звуци, той нямаше да измисля доктрина на относителността. Тези звуци служат като известия за смисъла на живота, че Вселената съществува в съвършена естетика и хубостта ѝ е и причина и разследване на Сътворението. Нютон е научил, че тайната се крие в геометричната класификация и придвижването на небесните тела. Той схванал, че във Вселената работи върховен закон на хармонията. Изкривеното пространство е безпорядък, хаосът не е музика.

Чувате ли тази музика?

През цялото време. Душевното ми ухо е огромно колкото небето над нас.

Според теорията на относителността на Айнщайн две успоредни линии ще се пресекат в безкрайността. Веднъж основан, звукът съществува вечно. Човек може да почине, само че продължава да съществува в тишината, което е и най-голямата му мощ. Аз нямам нищо срещу Айнщайн. Той е благ човек и е направил доста неща, някои от които ще станат част от музиката. Ще му пиша и опитам да му обясня, че  етерът съществува , и че неговите частици са това, което поддържа Вселената в естетика.

Какви са заключенията ви от всички тези познания?

Има 10 условия за акомодация. Първото е организмът да е наясно със задачата и отговорностите си. Дървото знае, че е дърво, храстът до него също знае, че е шубрак. Още от дете знаех, че ще направя множеството си открития. Второто изискване е увереност – всичко, което се стартира, би трябвало да се довършва.

Какво е третото изискване за конфигуриране?

Ръководене на виталните и духовни сили. Оттам пречистване на многото потребности, които има човек. В този смисъл на нещата аз в никакъв случай не съм губил нищо, единствено съм печелил. Насладил съм се на всички дни и нощи. Може да напишеш: “ Никола Тесла е бил благополучен човек ”.  Четвъртото условие е да се настрои физическият механизъм за работа.

Какво имате поради?

Първо поддръжката на механизма. Човешкото тяло е съвършена машина. Познавам процесите в нея и какво е положително за нея. Храната, която съвсем всички ядат, е нездравословна и рискова. Понякога ми се коства, че всички готвачи по света вземат участие в една голяма интрига.

Петото изискване е паметта. При множеството хора мозъкът е пазителят на познания за света, добити през виталния цикъл. Но мозъкът се занимава и с по-важни неща от самото запомняне – той избира верния спомен в верния миг. Това е на всички места към нас. Всичко, което в миналото сме виждали, чували, чели, научили, е към нас във формата на светлина. Откритията, които съм направил, стояха в мозъка ми дълги години, преди да ги осъществявам.

Често споменавате за силата на визуализирането.

Може би би трябвало да благодаря за всичките си открития на тази мощ. Виждам ги пред очите си, както виждам какво се случва в живота ми – действителни и забележими. Като млад ме беше боязън от това, тъй като не знаех какво е, само че след това се научих да употребявам тази мощ като гений или заложба. Визуализирам дори и поправките върху изобретенията  ми.

Визуализирайки, вземам решение комплицирани математически уравнения. Зрението и слухът ми са съвършени и дръзвам да кажа, че са по-добри от на множеството хора. Чувам гръмотевици на разстояние 150 благи и виждам цветове в небето, които другите не могат. Така съм от дете, по-късно умишлено доразвих тези умения.

В младостта си сте били съществено болен на няколко пъти. Заболяванията част от изискванията ли са?

Да. Често болесттите служат за пречистване на тялото и душата. Задължително е човек да страда понякога. Душата може да излекува множеството заболявания. Като възпитаник се разболях от холера, тъй като върлуваше из Лика. Излекувах се, тъй като татко ми най-сетне ми разреши да уча технологии. За мен илюзията не е болест, а е умеенето на мозъка да минава оттатък триизмерното пространство. Илюзиите са ме съпътствали цялостен живот. Бях в Париж, когато видях гибелта на майка ми. В небето, изпълнено със светлина и музика, се носеха прелестни същества. Едно от тях беше облик на майка, която ме гледаше с безкрайна обич. След като видението изчезна, аз знаех, че майка ми е умряла.

Какво е седмото изискване?

Знанието по какъв начин духовната и виталната сила се трансформират в това, което желаеме. Осмото е придобиването на надзор върху всички усеща. До това познание или се стига посредством доста години труд, или е вродено. Създадох от себе си това, което желаех – духовна и изпълнена със смисъл машина.

Деветото изискване, господин Тесла?

Прави всичко във всеки миг, тъй че да не забравяш кой си и за какво си на Земята.

Какво е последното изискване?

То е и най-важното. Напиши: „ Господин Тесла си играеше. Той си играеше цялостен живот и се забавляваше. “

Това обвързвано ли е с вашите изобретения? Игра ли е?

Да, драги ми. Толкова обичах да си играя с електричеството. Винаги ми става неприятно, когато чуя историята за Прометей, който откраднал огъня, с цел да го даде на хората. Зевс нямал ли е задоволително светкавици, че е санкционирал Прометей за една? А светкавиците са най-красивите играчки на света.

Обърквате ме, като твърдите, че вашите открития и изобретения са плод на една игра. Много хора ще се намръщят.

Проблемът е, че хората са прекомерно съществени. Ако не бяха, щяха да са по-щастливи и да живеят по-дълго. Една китайска сентенция гласи, че сериозността понижа живота. За да не се мръщят хората, дано се върнем на нещата, които те считат за значими.

Читателите биха желали да чуят философията ви за живота.

Животът е темп, който би трябвало да се осъзнае. Аз усещам този темп, отправям го и го разглезвам. Той е бил доста признателен към мен и ме е дарил със знанията, които имам. Всичко живо се намира в комплицирани и прелестни взаимоотношения: индивидът и звездите, амебите и Слънцето, сърцето и кръвообращението, и всичко това в безчет мегавселени. Тези връзки са неразрушими, само че могат да бъдат обладани, с цел да се основават нови връзки, които не нарушават предходното положение на света.

Вселената е жива във всичките си проявления. Прилича на мислещо животно. Дори камъните са съзнателни същества като хората растенията, хората и животните. Звезда, която свети, желае да бъде забелязана и в случай че не сме толкоз погълнати от себе си, ще разберем известието ѝ. Дишането, зрението и слухът на човек, би трябвало да са в синхрон с дишането, зрението и слухът на Вселената.

Струва ми се, че дочувам философия от будистки текстове?

Точно по този начин. Има едно изначално знание, което човек постоянно е имал. Вселената се състои единствено от една субстанция, която има безчет проявления. Посланията са на всички места към нас, просто ние сме глухи и слепи за тях. Ако се свържем с тях душевен, те стартират да излизат нескрито. Има доста ябълки, само че единствено един Нютон. Той е имал потребност единствено една ябълка да падне пред него.

Ще ви запитвам нещо, което трябваше да ви попитам още при започване на диалога ни. Какво е за вас електричеството?

Електричеството е всичко. Светлината е първоизточник на всичко. Тя е също и дистрибутор на всички проявления на Вселената. Аз съм електричество в човешка форма. Вие също, единствено че не го разбирате.

Работници във вашата лаборатория споделят, че се следят светлинни проблясъци и пламъци, когато сте сърдит или се чувствате заплашен. Вярно ли е?

Това е душевен разряд и предизвестие. Светлината постоянно е била на моя страна. Знаете ли по какъв начин открих въртящото се магнитно поле и асинхронния електродвигател? Една нощ в Будапеща следих залеза. Спомних си за Фауст и започнах да го декламирам. След това в диска на Слънцето видях и двете бъдещи изобретения.

Науката и поезията едно и също нещо ли са за вас?

Те са двете очи на един човек. Творящата сила е идентична със светлинната.

Въображението е по-реално от самия живот съгласно вас?

Въображението дава живот на живота. Аз се храня с мислите си. Научил съм се да управлявам страстите, фантазиите и виденията си. Целия си живот съм прекарал в възторг. Това е източникът на моето благополучие. Това ме е поддържало през всичките години на работа, която е задоволителна за пет живота. Най-добре е да се работи нощем, тъй като тогава се виждат звездите и връзката с Вселената е по-силна.

Споменахте, че аз, както всичко друго, съм Светлина. Това ме ласкае, само че признавам, че не го разбирам изцяло. Бихте ли обяснили?

Защо да не разбирате? Толкова е просто. Всичко е светлина. В някой лъч светлина се крие ориста на една нация, всяка нация си има личен лъч. И запомнете: никой човек, който е съществувал, не е умирал. Той се трансформира в светлина и продължава да съществува под тази форма. Тайната на това се крие във обстоятелството, че светлината се връща в началното си положение.

Това прераждане ли значи?

Предпочитам да го назовавам връщане към предходна сила. Христос и няколко други са знаели тази загадка. Аз се пробвам да схвана по какъв начин да резервирам тази сила. Не го върша за себе си, а за положителното на човечеството. Вярвам, че моите открития вършат живота на хората по-лесен и го насочват към едно по-морално и духовно положение.

Източници:

Световни загадки

The Nikola Tesla interview hidden for 116 years!

*Коментар на Diana.BG:

Понеже открих изявлението на много места в Интернет, взех решение въпреки всичко да го обявявам. Защо се в началото се поколебах? По мои мемоари Теорията на относителността на Айнщайн (която се загатва в интервюто) е основана след 1906-та година (когато Макс Планк загатва за пръв път думата ‘относителност’ в трудовете си). След като се поразрових открих, че съответната година през която излиза тя (в някаква по-първична форма) e 1905-та година, a в по-обобщен тип през 1916-та година. Това породи в мен много основателни подозрения по отношение на истинноста на изявлението. Затова – имайте едно мислено въпреки всичко, че тези прекрасни думи може и да не са на Никола Тесла…

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР