Уникален по компетентност и биографии състав на политически кабинет се

...
Уникален по компетентност и биографии състав на политически кабинет се
Коментари Харесай

Жестока битка за зам.-министри на земеделието - БСП бута за горещите постове съден за кражба на авторски права и бивш пациент на наркокомуна

Уникален по подготвеност и биографии състав на политически кабинет се заформя отпред на Министерство на земеделието, поверено на Българска социалистическа партия. По последна информация от " Позитано " 20 съденият за кражба на авторски права кадър на алените Момчил Неков ще бъде замесеник-министър дружно със съпартиеца му и депутатът от Плевен Стефан Бурджев, написа " Скандал ".

На пръв взор двамата попадат в профила на новата власт във възрастова група 30-40 години, само че биографиите им не вещаят нищо положително за бранша.

Неков по случайност стана през 2014 година евродепутат и за прекараните 5 години в Европарламента не блесна с нищо, с което да отбрани българското земеделие. Той не съумя да се наложи в средите на личната си партия с някаква експертиза. Напротив, неговата политическа отпадналост е нарицателна, само че съгласно вътрешни източници точно това е водещата причина Корнелия Нинова да се спре на него, тъй като по този начин си подсигурява преданост и смирение.
свързани новини63732на 10.12.2021
Редно е да се означи също по този начин, че Неков е родом от Силистра, откъдето е и предприемачът Младен Михалев - Маджо, за който пък не е загадка близостта му със Столетницата. Той беше измежду главните ръководители на някогашната формация СИК през 90-те години.

През последните години Неков беше в неприятни връзки с Нинова и я громеше на партийните конгреси. Той работише за Кирил Добрев по време на вътрешните избори предходната година. Когато обаче опозицията стартира да събира подписи за привикване на съвещание на Националния съвет на предишния месец, Момчил Неков спрял да подвига телефона на съпартийците си.

Малко преди съвещанието той непосредствено попитал един от уредниците на подписката какво ще му дадат, в случай че ги поддържа. По-късно изненадващо се появил на договарянията за кабинет при разискванията на тематика земеделие. Тогава по този начин и не стана ясно в действителност какви политики предлага Българска социалистическа партия, тъй като нито един от 4-та представители на алените не е експерт.

Но всички схванаха по какви въпроси Неков е бил докладчик в Европарламента. Явно за него това е достижение, до момента в който за всички останали 704 евродепутати, това е част от отговорностите им.

За другия претендент за зам.-министър на земеделието - Стефан Бурджев, информация в интернет демонстрира, че се е популяризирал общо взето с две неща - първокласни коли и престояване в наркокомуни. И двете нямат нищо общо със земеделие. Като се прибави и биографията на новия аграрни министър Иван Иванов, който пък е бил с татко си представител на СИК в Шумен през 90-те години и нещата наподобяват отчайващи.

Иванов също така се оказа, че е член на " Ловно-рибарско съдружие Паламара " дружно с корполентния лесничей Безат Яхя, чийто наследник тази година стремително три пъти стана депуатат от ГЕРБ. Яхя бе дълготраен началник на Североизточно държавно горско дружество, в което влиза обичаното на някогашния министър председател Бойко Борисов ловно стопанство " Паламара ".

Противниците на Корнелия Нинова считат, че с тези назначения е сигурен неуспехът на левицата на идващите избори, която към този момент има всички условия даже да не доближи заветните 4%, с цел да влезе в Народното събрание.

Явно в опит да предотвратят вредите, тандемът Петков-Василев оптимално орязаха откъм запаси Министерствата на земеделието и стопанската система, преди да ги връчат на Корнелия Нинова. Репутационните вреди започнаха и тези министерства се обрисуват да бъдат едни от най-слабите звена на държавното управление.

Дори харизмата на Кирил Петков не е в положение да ги ограничи.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР