+++ Уникален и екзотичен автомобилен дизайн +++ Комбинация между естетика

...
+++ Уникален и екзотичен автомобилен дизайн +++ Комбинация между естетика
Коментари Харесай

BMW Concept Skytop: мощност, прецизност и занаятчийска изработка, съчетани в открит двуместен автомобил за луксозно пътуване

+++ Уникален и другоземен авто дизайн
+++ Комбинация сред хармония и динамичност на най-високо равнище
+++ Препратки към историческите BMW Z8 и BMW 503

С дизайнерския първообраз BMW Concept Skytop, BMW Group още веднъж показва неповторим модел с извънредно грациозен дизайн на Concorso d`Eleganza Villa d`Este, годишния конкурс за исторически коли и мотоциклети на езерото Комо. Откритият двуместен автомобил наподобява на деликатно моделирана статуя на автомобил: елегантен, състезателен и грациозен и в това време атлетичен и мускулест. Интериорът и екстериорът на концептуалния автомобил блестят в топли монохромни цветове и съчетават извънредни материали с обичайно занаятчийско изкуство.

„ BMW Concept Skytop показва неповторим и другоземен дизайн в традицията на Concorso d`Eleganza Villa d`Este “, споделя Адриан ван Хойдонк, началник на BMW Group Design. “Той предлага композиция сред динамичност на ръководство и грациозност на най-високо равнище, сравними с исторически предшественици като BMW Z8 или BMW 503. “

Атлетични пропорции, органична каросерия
Изчистеният екстериорен дизайн на BMW Concept Skytop има за цел да разсъни пристрастеността към пътешестване. Плътно опънатите и мускулести повърхности са структурирани от няколко прецизни линии и целеустремено насочват размера на автомобила към задната част. Т. нар. Winglets, дискретно инсталирани във вратите, заместват стандартните дръжки на вратите. Алуминиевите джанти с деликатни ламели в региона на спиците също обезпечават специфична визия.

От птичи взор вниманието се притегля от стреловидният челен похлупак, типичният за BMW Sharknose дизайн с осветена бъбрековидна решетка и прибрана задница. Препратките към именития роудстър BMW Z8 са подбрани съзнателно. Особено впечатляващ е изразеният шлайн, който се простира от капака, през интериора, до алуминиевата обшивка, ситуирана върху задната врата, наблягайки динамичния поток на силуета.

Дизайнът на фаровете хармонично интегрира в цялостната идея доста комплицирани елементи. Техните LED модули, сложени върху фрезовани алуминиеви опори, са създадени особено за BMW Concept Skytop и са основани на най-плоската технология и дизайн, налични сега за автомобилни фарове. Ясният и изчистен дизайн разрешава подреждането на всички осветителни функционалности на едно място. Визията се добавя от задните светлини на BMW Concept, които също са тесни.

Тапицираната с кожа защитна дъга при катурване зад двете седалки на BMW Concept Skytop е комбинирана със странични финки на междинната колона и изцяло потъващо стъкло. Двете демонтиращи се, също тапицирани с кожа елементи на покрива могат да бъдат съхранявани в поделение в багажника.

Хармоничното цветово оформление обезпечава съразмерен преход от интериора към екстериора, както при отворен, по този начин и при затворен покрив. В задната част червеникаво-кафявият цвят на покрива гладко прелива в приглушеното сребристо с Chromshadow резултат на външното лаково покритие. Технически комплицираният цветови градиент е реализиран от умел майстор-бояджия в завода на BMW Group в Динголфинг.

В интериора преобладават кожени повърхности в жанр B rogues
Кожените седалки в интериора са с акцент в жанр Brogues. Червеникавокафявият звук на повърхностите основава цялостна цветова скица, която придава на целия интериор първокласна претрупаност. Цялостното усещане се добавя от кристалните приложения, изобретателно вградени в кокпита. Вътрешните повърхности на BMW Concept Skytop са ръчно направени в обичайния кожарски завод в завода на BMW Group в Динголфинг.

Двигателят също има прилики с BMW Z8. Както при именития роудстър, BMW Concept Skytop се оборудва с най-мощния сега V8 мотор в портфолиото от задвижвания на BMW.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР