Унгарското правителство разработва нов проектозакон, който да криминализира действията на

...
Унгарското правителство разработва нов проектозакон, който да криминализира действията на
Коментари Харесай

Унгария с нов проектозакон, криминализиращ помощта на мигранти

Унгарското държавно управление създава нов проектозакон, който да криминализира дейностите на тези, които оказват помощ на противозаконни мигранти, търсещи леговище, съобщи БГНЕС.
Ако премине в сегашната си форма, законът може да направи принтирането на листовки с информация за местата, където се предлага леговище, храна или правна помощ, закононарушение .
Конституцията също ще бъде променена, тъй че да се предотврати останалите страни от Европейски Съюз да трансферират мигранти на Унгария.
Премиерът на Унгария Виктор Орбан е срещу политиката на Европейски Съюз по отношение на мигрантите. Унгария, Полша, Чехия и Словакия са срещу схемата на Европейски Съюз за преселване на 160 000 бежанци от Сирия и Еритрея по квоти в страните членки на Европейски Съюз, защото в мигрантските лагери в Гърция и Италия са пренаселени.
По-рано BBC осведоми, че унгарският парламент разисква този проектозакон, без значение от обстоятелството, че и сега има мигранти, опитващи се да влязат в страната. Партията на Орбан „ Фидес “ съставлява две трети от Народното събрание, тъй че гласуването на новия закон се чака да стане идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР