Унгарският премиер Виктор Орбан защити антиимиграционната си позиция в четвъртък

...
Унгарският премиер Виктор Орбан защити антиимиграционната си позиция в четвъртък
Коментари Харесай

Орбан защити антиемигрантската си политика

Унгарският министър председател Виктор Орбан отбрани антиимиграционната си позиция в четвъртък по време на среща с австрийския канцлер Карл Нехамер, само че настоя, че тя не се корени в расизъм, откакто неотдавнашно изявление, че унгарците не желаят да станат " нации от смесена раса ", провокира рецензии вкъщи и в чужбина, предава Ройтерс.

" Аз съм единственият политик в Европейски Съюз, който поддържа открита антиимиграционна политика ", сподели Орбан на взаимен брифинг с австрийския канцлер Карл Нехамер във Виена. " Това не е породист въпрос за нас, това е културен въпрос ", сподели той.

Негово изявление в Румъния в събота, когато сподели, че за разлика от " света на смесените раси " в Западна Европа, където хората се смесват с идващи неевропейци, Унгария не е страна със смесени раси ", провокира наказание от страна на Съединените щати, Европейския съюз, еврейски групи и научни среди.

" Понякога се случва да кажа нещо по метод, който може да бъде свестен неправилно, само че... позицията, която застъпвам, е културна, цивилизационно основана позиция. "

Нехамер сподели, че двамата са разискали речта, добавяйки:

" За мен беше доста значимо да изясня, че ние в Австрия изцяло отхвърляме всяко омаловажаване на расизма или на антисемитизма. "

Късно в сряда посолството на Съединени американски щати в Будапеща излезе с изказване, в което не загатна Орбан, само че съобщи, че осъжда " всички идеологии, политики и изразителност, които дават О2 на доктрините на омразата и разделянето ".

По-рано тази седмица вицепрезидентът на Европейската комисия Франс Тимерманс съобщи в " Туитър ", че " отровният " расизъм няма място в Европа, която черпи силата си от многообразието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР