Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон очаква до края на

...
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон очаква до края на
Коментари Харесай

Шенген по суша за България до края на годината очаква еврокомисар

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон чака до края на годината да се стигне до решение за отпадане на вътрешните сухопътни шенгенски граници на България и Румъния. Тя разяснява тематиката пред публицисти през днешния ден в Люксембург, където стартира двудневното съвещание на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по правораздаване и вътрешни работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

България и Румъния са в Шенген, остава единствено да премахнем инспекциите по вътрешните (сухопътни) граници. Предвиждам това да стане тази година, съобщи Йохансон.

Анелис Верлинден, вътрешен министър на Белгия, е мощно уверена в потребността в Шенген да няма вътрешни гранични инспекции. По думите й сигурността на жителите би трябвало да бъде обезпечена, за което нужни са усилени инспекции по външните граници.

Работим, уповавам се да реализираме прогрес, сподели Верлинден в отговор на въпрос за упованието на България и Румъния да бъдат признати в Шенген и по суша и блокирането ни от страна на Австрия.

Белгийският държавен секретар за убежището и миграцията Никол де Мур отбеляза, че на последното съвещание на европейските министри на вътрешните работи и на правораздаването в границите на председателството на нейната страна на Съвета на Европейски Съюз ще бъде разисквано бъдещето на визовата политика на фона на регистрираните злоупотреби. Тя изрази очакване да бъде утвърдено предлагането на Европейската комисия за удължение на закрилата за украинските бежанци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР