Унгарският премиер Виктор Орбан заклейми декларацията на Европейския парламент, че

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заклейми декларацията на Европейския парламент, че
Коментари Харесай

Нови искри между Унгария и европарламента

Унгарският министър председател Виктор Орбан жигосах декларацията на Европейския парламент , че Унгария към този момент не може да бъде считана за пълноценна народна власт и я окачестви като " смешка ", съобщи АП.

В декларацията, призната през вчерашния ден с 433 гласа " за ", 123 " срещу " и 28 " въздържал се ", евродепутатите установяват, че под ръководството на националистическото държавно управление на Орбан Унгария е станала " хибриден режим на изборна автокрация ". В текста на документа се отбелязва, че в Унгария са подкопани европейските полезности до степен страната да бъде отстранена от общността на демокрациите.

Членовете на Екологичен потенциал показват опасения по адрес на конституционната и изборната система в Унгария, независимостта на съдилищата, хипотетичната корупция, нередностите в ръководството на обществените средства, правата на ЛГБТ общността, свободата на медиите, както и университетските и религиозните свободи.

" Намирам това за смешно ", сподели Орбан в Белград , откакто бе почетен от сръбския си съдружник, президента Александър Вучич, с най-високия медал на Сърбия.

" Единствената причина да не се смеем на това, е тъй като то е досадна смешка. За трети или четвърти път те одобряват в Европейския парламент решение, осъждащо Унгария. В началото мислехме, че това е изключение. Но в този момент го възприемаме като смешка ", съобщи унгарският министър председател.

В сръбската столица Орбан повтори рецензиите си към глобите на Европейски Съюз против Русия поради нашествието ѝ в Украйна. " Като виждам енергийните наказания, виждам, че ние, европейците, които сме енергийни джуджета, постановяваме наказания на енергиен колос ", сподели той. Според него това е " изцяло извънредно събитие в историята " и добави, че сходни неща нормално не водят до нещо положително. " Ние съществено страдаме от тези наказания. Те са неприятни за нас, те са мъчителни за нас, те костват доста пари ", добави Виктор Орбан.

На взаимната конференция Вучич удостовери, че Белград няма да поддържа глобите на Европейски Съюз против Русия макар апелите на Брюксел да се съобрази с европейската политика, в случай че желае да стане член на Европейски Съюз. " Сърбия остава на европейския път, само че тя има държавни и национални ползи, от които няма да се отклоним ", съобщи сръбският президент.

Декларацията на европарламента не постанова никакви санкции на държавното управление в Будапеща, нито задължава други страни от Европейски Съюз да подхващат съответни дейности в тази тенденция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР