Унгарският премиер Виктор Орбан приключи посещението си във Великобритания с

...
Унгарският премиер Виктор Орбан приключи посещението си във Великобритания с
Коментари Харесай

Орбан защити антимигрантските си изказвания на Острова

Унгарският министър председател Виктор Орбан завърши визитата си във Англия с самопризнание, че е срещу емиграцията и че не се отхвърля от предходните си мнения, че " мюсюлманските бежанци са нашественици ", заяви Би Би Си.

Посещението на Орбан породи спорни усеща измежду много английски политически водачи и антирасистки организации.

От " Даунинг стрийт " оповестиха, че Борис Джонсън е повдигнал въпроса за свободата на медиите и човешките права в Унгария. Обсъдени са били още Русия, Беларус и Китай.

Орбан съобщи по-късно пред публицисти, че Унгария следва същия вид западна народна власт, каквато има във Англия, само че не се знае какъв брой от тях му повярваха след думите, че " мюсюлманските емигранти са разрушили унгарската граница, с цел да преминат през страната ". Унгарският министър председател оцени високо решението на Обединеното кралство да излезе от Европейски Съюз.

Виктор Орбан поддържа близки връзки с Китай и съветския президент Владимир Путин и избра съветската ваксина " Спутник " преди да бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите.

Много политически наблюдаващи се питаха за какво Джонсън е решил да одобри тъкмо него като едвам втория европейски водач, който посещава страната, откогато Обединеното кралство напусна Европейски Съюз. Министърът на стопанската система Куаси Куартенг обаче отбрани премиера с аргумента, че Лондон би трябвало да беседва с всевъзможен вид международни водачи, даже такива, чиито гледни точки може би не приема. Куартенг въпреки всичко сподели, че по никой метод не утвърждава мнението на Орбан за емигрантите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР