Унгарската правосъдна министърка Юдит Варга представи проектозакон пред парламента на

...
Унгарската правосъдна министърка Юдит Варга представи проектозакон пред парламента на
Коментари Харесай

7,2 млрд. евро вразумиха Унгария

Унгарската правосъдна министърка Юдит Варга показа проектозакон пред Народното събрание на Унгария, ориентиран към битка с корупцията и вземане предвид с условията, сложени от Европейската комисия за по-голяма законодателна бистрота, съобщи ДПА, като се базира на маджарски медии. Залогът е 7,2 милиарда евро от пакета на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията, контрактуван в края на 2020 година Европейска комисия сподели, че съгласно нея има обилни опасности парите да не бъдат употребявани вярно, по тази причина задържа отпущането на финансирането, заяви Българска телеграфна агенция.

Този ход на Будапеща има за цел да й даде достъп до финансиране от Европейския съюз за справяне с последствията от пандемията от ковид. Предложеното законодателство има за цел да разсее паниките на Европейска комисия. То планува в бъдеще унгарците да могат да се обръщат към съдилищата, в случаи че прокуратурата случайно стопира следствия за корупция, а също по този начин законите да бъдат подлагани на публичен диспути, преди да бъдат признати от Народното събрание.

Законодателството би трябвало да обезпечи по-ефективни ограничения за битка с корупцията и да спомага за повишение на прозрачността в законодателния развой.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР