Унгария няма да приема нелегални мигранти, а спирането на европейските

...
Унгария няма да приема нелегални мигранти, а спирането на европейските
Коментари Харесай

Унгарски министър: Неприемливо е спирането на субсидии заради отказ от приемане на нелегални мигранти

Унгария няма да приема незаконни мигранти, а прекъсването на европейските й дотации поради това решение е недопустимо, съобщи в изявление за " Хоризонт " унгарският министър на външните работи и търговията Петер Сиярто. Той не отговори на въпроса дали страната му е подготвена да наложи несъгласие на идната европейска многогодишна рамка, в случай че се резервира обвързването на средствата от еврофондовете с миграционната политика и спазването на правилата на правовата страна:

„ Не е фундаментално човешко право да се отиде в страната, където някой желае да живее и то с нелегално секване на границите. И да – не е главно човешко право да отидеш в Германия. Когато приказваме за взаимност, ние към този момент сме изхарчили 1 милиарда евро за отбрана на границата си. Така обаче ние сме предпазили цяла Европа от навлизането на незаконни мигранти. Можеше да изхарчим тези пари и за нещо друго “.

Петер Сиярто е уверен, че съдействието с Китай е основно за икономическото развиване на Централна и Източна Европа. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР