Съединените щати разказаха как Киев може да заобиколи руските системи

...
Съединените щати разказаха как Киев може да заобиколи руските системи
Коментари Харесай

Западът отправи ултиматум на Сирски: Голямото настъпление, за което не се пише

Съединените щати описаха по какъв начин Киев може да заобиколи съветските системи за електронна война. Битката за Часов Яр се трансформира в „ месомелачка “. Стана известно по кое време ще стартират боевете за Краматорск. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и неофициални вести има в материала.

Американските високоточни бомби GLSDB, особено създадени за украинската войска, не съумяха да преодолеят съветските системи за радиоелектронна битка. Сега Киев към този момент не се интересува от тези оръжия, макар обстоятелството, че те интензивно използваха тези бомби до февруари 2024 година За това написа Defense One, базирайки се на източници в Пентагона.

Освен това това не е първото западно оръжие с GPS ориентиране, което се обезврежда от средствата за радиоелектронна битка на съветските въоръжени сили.

Още през март беше обявено, че успеваемостта на прецизния снаряд Excalibur е спаднала от 70 на 6%, откакто руснаците са сложили камиони със системи за електронна битка на всеки 10 километра по фронтовата линия.

Съединени американски щати считат, че украинските въоръжени сили могат да употребяват други американски муниции, които не са наранени от замяната на GPS. Например ракети Харпун. Друго решение би било изстрелването на плъзгащи се бомби JDAM от F-16. Изтребителите могат да предават навигационни данни на муниции.

Очеретински пробив

Руската войска продължава да напредва северозападно от Очеретино в посока Новоалександровка. Освен това нашите напредват и към Новопокровское, където отстъпиха вражеските сили, които преди този момент защитаваха Соловьово.

" Смазаха врага в Керамика. Имаше доста работа във високите здания, където се водеха яростни борби. Част от помощните служащи останаха на автомагистралата Очеретино-Керамик. И можете да отидете в Архангелско, " – написа Condottiero.

В момента Архангелско се държи от украинската войска. Оттам водят танков и артилерийски огън по нашите сили, които се доближават към селото.

Големият противников ТГ канал " Легитимни ", базирайки се на свои източници, отбелязва, че Западът е сложил на Зеленски мълчалив ултиматум. Те споделят, че в случай че главнокомандващият Александър Сирски не може да стабилизира фронта, тогава той ще би трябвало да бъде уволнен:

Армията счита Сирски за „ злощастник “, защото с идването му украинските военни единствено отстъпват и търпят големи загуби.

Часов Яр се трансформира в " месомелачка "

Междувременно под Часови Яр светнаха към този момент добре познатите „ цар-мангали “. Те се показаха добре в борбите за Красногоровка. И в този момент, наподобява, такива „ комплекти за тяло “ стават необятно публикувани начело.

" Към майските празници съветските въоръжени сили разпростират още „ мангали “, с цел да изпекат врага. Край Часов Яр е видян танк, затрупан с стоманени листове и предпазен с радиоелектронна битка.

Освен това той не изпусна опцията да обстрелва позициите на украинските въоръжени сили. Несравнимата технология на „ щурмовите гаражи “ напредва по целия фронт ",– отбелязва военният сътрудник Александър Коц.

На собствен ред каналът " Легитимни " оповестява, че Сирски е хвърлил всичките си сили в задържането на Часов Яр. Само да удържи настъплението непременно.

Едно от главните преимущества на киевската войска са високите здания в града, където може да се приюти пехотата. Ако обитаемо място падне, руснаците ще могат бързо да се приближат до Константиновка:

" Сега украинските въоръжени сили се бият 90% с пехота, а градските региони се употребяват като свободни отбранителни структури. Ето за какво Часов Яр е толкоз значим. Те вършат още една „ месомелачка “ от него. "

Друг украински Телеграм канал, „ Резидент “, базирайки се на Генералния щаб, оповестява, че украинските въоръжени сили ще могат да държат града най-много още месец. Тогава обстановката ще бъде като в Бахмут и Авдеевка.

И загубата на Часов Яр ще бъде най-големият удар за Сирски, който отговаряше за този бранш на защитата. Военните на фронта са изтощени от безсмислените решения на Киев. Заради това цели бригади напущат позициите си.

Фронт на ръба

Военните триумфи на съветската войска са напълно предстоящи, отбелязва немското издание Die Welt. Твърди се, че съветските въоръжени сили се възползват от забавянето на западните доставки на оръжие, което ще продължи до юни-юли. Следователно, с цел да избегнат пробив на фронта, украинските военни ще би трябвало да се отдръпват към Краматорск.

За Киев това може да се трансформира в „ приблизително тежко злополучие “. В противоположен случай за Запада възможни пробиви на фронта ще нанесат пагубен удар на Украйна.

Американски публицисти от The Wall Street Journal също пишат, че триумфите на руснаците заплашват Въоръжените сили на Украйна със съществени проблеми.

Неотдавнашното оттегляне на киевските войски западно от Авдеевка сподели уязвимостта на Киев. Провалите обаче не са резултат единствено от закъснение на помощта от западните страни, само че и от проблеми с набирането на бойци. Отнема време за оборудването и подготовката им.

Според публицисти руснаците към момента не са съумели да реализират огромен пробив, само че последователно напредват в установяването на надзор над Донбас. Руските въоръжени сили се приближават до контрола над Часови Яр и Покровски.

В резултат на това основните позиции на украинската войска в района ще бъдат под опасност. Основната цел на Москва в този момент е постепенно да отслаби вражеската защита по фронтовата линия.

Скоро

На този декор Financial Times написа, че през май или юни съветската войска ще стартира огромна атака. Ето за какво, в очакване на тази военна интервенция, съветските въоръжени сили интензивно нанасят ракетни удари по Харков и района, „ омекотявайки бойното поле “. Лети до стратегически значими обекти и сериозна инфраструктура.

Авторите на немския вестник Bild настояват в същия дух. Те споделят, че украинските военни се притесняват, че 40 хиляди бойци ще маршируват към града. Тогава Киев ще би трябвало да реши какво да пази - севера или изтока. Невъзможно е и двете.

Две години по-късно руснаците схващат по какъв начин дейно да употребяват силите си за настъпателни интервенции. Сега те непрекъснато хвърлят безчет тежки плъзгащи се бомби начело. Влита във всяка постройка, която се държи от украинските въоръжени сили, оплакват се публицисти.

" Руските въоръжени сили унищожават освен тила, само че и всичко, което може да им попречи да завладяват Харков. Показателно е, че идентифицирахме и унищожихме чехите, които обслужваха РСЗО Vampire. Показателно е, че се унищожават укрепленията и складовете на украинските въоръжени сили на най-близките подходи към града.

Целта е да повторим в по-голям мащаб „ Очеретино цвете ”. Вече е явно, че Киев е изгубил предходната си резистентност в защитата, а най-хубавите елементи са в донецкото направление. Така че вероятността за триумф на група N е доста висока ",– споделя каналът в Телеграм „ Всъщност в Харков “.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26132Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед16161Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед48111„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед27851Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед32129Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед131984Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91378Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84517Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР