Умерената физическа активност може да доведе до подобряване на мозъчните

...
Умерената физическа активност може да доведе до подобряване на мозъчните
Коментари Харесай

Физическата активност е свързана със здравето на мозъка

Умерената физическа интензивност може да докара до възстановяване на мозъчните функционалности. Особено при тези хора, които са изложени на риск от развиването на заболяването на Алцхаймер. Учените от университета в Уисконсин-Медисън откриха, че участници в проучване, които са прекарали повече от един час дневно в провеждането на умерено физическо изпитание, са посочили по-високи равнища на метаболизъм на глюкоза от тези, които не са се натоварвали физически.

“Много хора са обезкуражени пред заболяването на Алцхаймер, тъй като считат, че няма какво да създадат, с цел да се предпазят от нея - изяснява Райън Догърти, един от учените, провел проучването. - Но истината е, че умерената физическа интензивност може да забави напредъка на заболяването.”

Изследването е употребило акселерометри, с цел да измерят 1-седмичната физическа интензивност на 93 доброволци на междинна възраст. Всички са били изложени на висок риск от насърчаване на заболяването на Алцхаймер, само че досега не са посочили когнитивни признаци на заболяването.

Ежедневни извършения, да вземем за пример градинарство и разходки, от дълго време се предлагат на хората, страдащи от деменция.

Източник: Science Alert
тагове физическа активнос т мозък здраве
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР