УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване. Всички желаещи,

...
УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ стартира кампания по безвъзмездно кръводаряване.
Всички желаещи,
Коментари Харесай

``Пирогов`` с акция за безвъзмездно кръводаряване |

УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ започва акция по безплатно кръводаряване.

Всички искащи, които желаят да оказват помощ на болница „ Пирогов “, могат да дарят кръв сред 24 и 31 март 2022 година в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112, в работното време на центъра от понеделник до петък сред 08:00 и 18:00 часа (прекъсване сред 12:00 и 13:00 часа).

Важно е категорично да се означи, че даряването на кръв е в интерес на болница „ Пирогов “, акцентират от лечебното заведение.

Кампанията, в интерес на най-голямата незабавна болница в страната, се организира под надпис „ Стани нечий воин! “ с поддръжката на Национален център по трансфузионна хематология и Българска организация за непринудено кръводаряване.

През 2021 година в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ са употребявани 1300 литра еритроцитен концентрат, 635 литра плазма и 300 сака тромбоцитен концентрат. Всеки кръводарител, без значение от неговата кръвна група, е важен, тъй като оказва помощ минимум на двама заболели. Актът по кръводаряване е изцяло безвреден развой за донора. Всеки в положително здравословно положение, на възраст сред 18 и 65 години може да се включи в самодейността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР