Наемите на недвижимите имоти във Великобритания са се повишили до

...
Наемите на недвижимите имоти във Великобритания са се повишили до
Коментари Харесай

Лоша вест за българите във Великобритания

Наемите на недвижимите парцели във Англия са се повишили до рекордно високи стойности. Това сочат данни от английския онлайн портал с предложения за недвижими парцели " Райтмуув " (Rightmove), осведоми в. " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.
 
Средната цена на наемите в Лондон е достигнала рекордните 2633 английски лири (3085 евро) на месец, което съставлява покачване с 5,3 на 100 в границите на година.
 
Годишното повишаване на наемите в английската столица обаче се забавя доста от лятото на 2022 година насам, когато доближи връх от 16,1 на 100 на годишна база.

Колко коства да наемем апартамент, студио или стая в Европа

Наемите на недвижими парцели са се повишили внезапно и в регионите отвън Лондон. Средната им стойност е достигнала рекордните 1291 английски лири (близо 1513 евро) на месец през първото тримесечие на 2024 година. Това съставлява нарастване с 8,5 на 100 по отношение на същия интервал на 2023 година, което изпреварва доста темпа на повишаване на инфлацията, показва " Гардиън ".
 

В някои градове, измежду които са Ковънтри (19,5 на сто) и Рединг (19,1 на сто), наемите на недвижимите парцели са скочили с съвсем 20 на сто на годишна база.
 
Безспорен рекордьор обаче е лондонското предградие Уолтън на Темза, където цената на наемите се е повишила с 34,6 на 100 по отношение на първото тримесечие на 2023 година, по данни на " Райтмуув ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР