Уляновският автомобилен завод разработва автомобил с бензин-електрическа силова установка, обяви

...
Уляновският автомобилен завод разработва автомобил с бензин-електрическа силова установка, обяви
Коментари Харесай

УАЗ обещава хибрид през 2020 г.

Уляновският авто цех създава автомобил с бензин-електрическа силова установка, разгласи шефът на компанията Вадим Швецов на интернационалното ревю Иннопром-2017 в Екатеринбург. Серийното произвеждане на хибрида би трябвало да стартира през 2020 година

Първата "уазка " с комбинирано задвижване ще стане пикапът Profi с товароносимост 1.5 тона, основан на модела Cargo. Вече имало и клиент за бензин-електрическото камионче в лицето на най-голямата енергийна компания в Русия "Россети ".



По време на представянето на прототипа Швецов е декларирал, че хибридното Profi ще може да се кара единствено на ток в града. Това щяло да спомогне за понижаване на разхода на бензин на половина.

Преди да се захванат с усъвършенстването на високотехнологичната задвижваща система обаче, инженерите на УАЗ ще би трябвало да се оправят със съществени механически проблеми, които заплашват да осуетят формалния старт на серийното произвеждане на Profi на 1 септември. Според EX-ROADmedia се късали задните амортисьорите на предсерийните прототипи на пикапа, което налагало незабавна смяна в структурата на окачването и укрепване на рамата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР