Улеснени административни процедури и предвидима нормативна среда ще направят малкия

...
Улеснени административни процедури и предвидима нормативна среда ще направят малкия
Коментари Харесай

Румен Радев посочи рецептата за по-конкурентен малък и среден бизнес

Улеснени административни процедури и предвидима нормативна среда ще създадат дребния и междинен бизнес по-конкурентоспособен.

Това съобщи Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди " Златна мартеница " за принос към българския бизнес, оповестяват от прессекретариата на президента.
 Снимка 470029
Източник:

Малкият и междинен бизнес е гръбнакът на нашата стопанска система и дава действителни принадлежности за повишение на стандарта и качеството на живот . Необходими са плодотворни условия, с цел да може той да разгърне своя капацитет и с цел да бъде действен и конкурентоспособен, акцентира той.

Радев уточни, че при високата динамичност и изострената конкуренция в международен мащаб, триумф ще реализиран бизнес инициативи , които развиват конкурентоспособност, човешкия капитал, високо качество и съумяват да се приспособяват към измененията.
 Снимка 470030
Източник:

" Именно дребният и междинен бизнес е действен и еластичен, той може да поема риск и да употребява всяка опция, тъй че оптимално да се възползва от особеностите на пазара ", добави президентът.

За да реализират по-добри резултати, дребните и междинни предприятия се нуждаят от транспарантна и предвидима нормативна среда , равни условия с огромните компании, доста по-улеснени, бързи процедури за откриване на бизнес, счита Радев.

" Администрацията и институциите би трябвало да бъдат сътрудници на дребния и междинен бизнес, а не бариера пред развиването му ", счита Румен Радев.

Държавният глава съобщи поддръжката на президентската институция за решение на проблемите на бизнеса. Той уточни, че както и до момента, на форумите, проведени при двустранни визити у нас и в чужбина, ще бъдат канени за присъединяване представители на родния бизнес.

Президентът Радев връчи годишна премия " Златна мартеница " на " БАРД 90 " за успеше н български аграрни производител. Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова - на наложила се на винения пазар в България компания " Сийуайнс ".

Организатор на " Златна мартеница " е сдружението " Произведено в България - Съюз на дребния и междинен бизнес ". Отличията за българските производители бяха връчени за 26-а поредна година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР