Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна видеообръщение, с

...
Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна видеообръщение, с
Коментари Харесай

Божков с видеопослание: Времето им свърши. Страхът им вече е видим

Укриващият се в Дубай предприемач Васил Божков пусна видеообръщение, с което анонсира, че в границите на идващите 10 дни ще показа предлагането си за развиване на плана „ Българско лято “, така наречен му политически план.

Бившият хазартен необут, който е с 18 повдигнати обвинявания, още веднъж нападна ръководещите - главно ГЕРБ, като декларира, че унищожават културата, образованието, здравето, спорта, върховенството на закона.

"Обръщам се към всички, които през последните 10 години са били жертви на безчинства и произвол от страна на ръководещите. Някои от вас избраха живот зад граница, други останаха в България. Някои се поддадоха на рекета и грабежите, други изгубиха всичко ", се споделя в обръщението му от Дубай.

Той твърди, че всяка съпротива е купена или разрушена. Убеждавали, че нямат опция.

"Времето им свърши. Страхът им към този момент е забележим, тъй като не могат да запушат устите на всички. Не могат да уплашат всеки. Знаят, че дейностите им към този момент имат противопоставяния. И те ще стават все по-силни и забележими. И в България, и в Европа. Промяната е неизбежна ", споделя още Васил Божков.

Божков разгласи началото на плана си "Българско лято " на 15 юни. Според оповестените от Божков позиции, планът му залага на господство на закона, самостоятелност на управляващите, отпадане на имунитета за народни представители и референдуми за значими публични тематики. Освен това бизнесментът упорства за електронно гласоподаване и администрация, бистрота на връзките сред бизнес и власт, лична правосъдна отговорност към държавни чиновници, нарушили закона. Обещания има и за възбрана на партийните дотации и за финансова проверка на досегашното ръководство.

В понеделник прокуратурата разгласи настояща информация по следствието против Васил Божков. От известието стана ясно, че Борисов, Горанов и председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова са били разпитани по актуалното досъдебно произвеждане в качеството им на очевидци.

В сигнал до държавното обвиняване, президентството, интернационалните институции и някои политически партии Божков твърди, че за 3 година е предал 60 милиона лв. по разпореждане на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Горанов, за което имал записи, фотоси и очевидци и имал подготвеност да ги даде.

Срещу Васил Божков са повдигнати 18 обвинявания, в това число за подбуждане към ликвидиране, търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културно-исторически полезности, управление на незаконна група за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице.

Към момента предприемачът е в Дубай. Прокуратурата е поискала неговото връщане в България, само че няма публична информация за постъпил отговор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР