Украйна засили натиска върху западните съюзници да помогнат с по-тежко

...
Украйна засили натиска върху западните съюзници да помогнат с по-тежко
Коментари Харесай

Председателят на ЕС Шарл Мишел е на посещение в Киев

Украйна ускори натиска върху западните съдружници да оказват помощ с по-тежко въоръжение и танкове леопард в борбата против Русия. От Кремъл предизвестиха, че това ще ескалира спора - изтъквам " до изцяло ново равнище ". Група от 11 страни дадоха обещание нова военна помощ за Украйна с общо изказване. Сред тях са Естония, Латвия и Полша.

В Киев през днешния ден на посещаване е ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, а украинският президент Володимир Зеленски употребява взаимните им изказвания, с цел да възобнови апелите за нови помощи с военна техника.

Посещението на Мишел идва дни преди срещата на върха Украйна-ЕС на 3 февруари и преди утрешната среща във военната база Рамщайн в Германия на контактната група, която дава отговор за координацията на военната помощ за Украйна.

" Много страни са подготвени да ни дадат танкове - Полша е подготвена, Финландия, Португалия, Испания и доста други страни също са в подготвеност. Чакаме да получим единодушието на страните, които държат съответния лиценз ", съобщи Володимир Зеленски.

" Трябва да създадем повече от военна позиция и чуваме посланието за още системи за противоракетна защита, артилерийни системи, муниции и както споделих и през вчерашния ден пред Европарламента - би трябвало да бъдат предоставени танкове ", съобщи Шарл Мишел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР