Украйна забрани на държавни служители, военнослужещи и други служители от

...
Украйна забрани на държавни служители, военнослужещи и други служители от
Коментари Харесай

Украинската армия забрани Телеграм

Украйна забрани на държавни чиновници, военнослужещи и други чиновници от отбранителната и сериозната инфраструктура да конфигурират известното приложение за известия Telegram на дадените им от страната устройства, описвайки този ход като нужен за националната сигурност по време на войната с Русия.

Националният координационен център за киберсигурност на Украйна заяви, че е издал възбраната за служебните устройства на държавните чиновници, военнослужещите, работещите в областта на сигурността и защитата, както и на чиновниците от сериозната инфраструктура.Това беше огласено през днешния ден от Съвета за сигурност и защита на Украйна в изказване във фейсбук.

По време на среща през вчерашния ден Службата за сигурност на Украйна и Генералният щаб на въоръжените сили на страната обявиха, че приложението се употребява интензивно от Русия за хакерски атаки, фишинг, разпространяване на злотворен програмен продукт, определяне на местоположението на потребителите и калибриране на ракетни удари.

Изключение от възбраната ще бъде позволено за хора, които употребяват приложението при осъществяване на служебните си отговорности. Украинците са свободни да употребяват приложението в персоналните си устройства.

Приложението се употребява необятно в Украйна освен за изпращане на текстови известия, само че и за четене на вести, в това число актуализации за съветски въздушни набези.

То е и главният метод, по който украинските публични лица, в това число президентът Володимир Зеленски, контактуват с обществеността и предават информация за хода на войната.

Зеленски евентуално ще продължи да го употребява в обществените си връзки, защото това е в качеството му на длъжностно лице.

Ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов съобщи, че съветските разследващи служби имат достъп до персоналните известия на потребителите на приложението, в това число изтритите известия, както и до персоналните им данни.

" Винаги съм се застъпвал и не преставам да се застъпвам за свободата на словото, само че този въпрос не е въпрос на независимост на словото, а въпрос на национална сигурност “, сподели Буданов.
ТЕМА преди 20 минути 318 преди 47 минути 856 преди 18 часа 2363
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР