Украйна трябва да промени настоящата си политика спрямо националните малцинства,

...
Украйна трябва да промени настоящата си политика спрямо националните малцинства,
Коментари Харесай

Унгария ще подкрепи Украйна само при промяна на политиката й към малцинствата

Украйна би трябвало да промени актуалната си политика по отношение на националните малцинства, в случай че желае да получи цялостна поддръжка от унгарското държавно управление. Това изискване уточни унгарският външен министър Петер Сиярто в изявление за вестник Magyar Nemzet.

„ Честно споделих на моите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО, че в случай че украинското държавно управление не отстъпи от тази си политика, това съществено ще ограничи опцията на унгарското държавно управление да окаже каквато и да било поддръжка на Украйна, в това число при положение на спор [с Русия ] “, акцентира министърът.
Унгария наложи несъгласие на НАТО за Украйна
Унгария е наложила несъгласие на взаимно изказване на НАТО за Украйна, тъй като то не е загатнало " лишаването от права " на унгарското малцинс...
Прочети повече
Сиярто напомни в изявлението, че унгарският министър председател Виктор Орбан и украинският президент Володимир Зеленски реализираха някои договорености по отношение на двустранните връзки сред Унгария и Украйна. Но скоро по-късно Украйна лиши ссъ закон лицата с двойно поданство от опцията да работят в държавните служби. „ Това значи, че [Зеленски] желае съвсем изцяло да изключи унгарците от принадлежност към националните общности “, заключи Сиярто.

На 20 януари унгарският външен министър упрекна Украйна в нарушение на правата на етническите малцинства. Сиярто съобщи, че в случай че Украйна има намерение да се причисли към НАТО, тогава тя би трябвало да работи върху развиването на демократичните полезности и зачитането на правата на националните малцинства. Причината за това изказване беше нарушаването на правата на унгарската общественост в Украйна.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР