Украйна стартира антикорупционна програма, която да осигури по-голяма прозрачност и

...
Украйна стартира антикорупционна програма, която да осигури по-голяма прозрачност и
Коментари Харесай

Украйна стартира антикорупционна програма

Украйна започва антикорупционна стратегия, която да обезпечи по-голяма бистрота и по-справедливи санкции за отговорните за корупция.

Президентът Володимир Зеленски заяви за новата мярка след диалози с ръководителя на Европейския парламент в Лвов.

 
Тази година съдействието ни с европейските институции ще бъде още по-пълноценно от предходната година. Задачата е да подготвим всичко за участието на страната ни в Европейския съюз, да увеличим доставките на оръжие за Украйна и да засилим глобите против Русия. Благодаря на госпожа Роберта Мецола и на всички наши другари в Европа, които ни оказват помощ по пътя на интеграцията.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Володимир Зеленски и Роберта Мецола са разискали формулата на Украйна за реализиране на мир и участието на страната в Европейския съюз.

 
Като споделяме, че Украйна е Европа и Европа е Украйна, това значи, че договарянията за присъединение би трябвало да стартират допустимо най-скоро, надяваме се още тази година. Впечатлени сме от напредъка на украинците по отношение на рекомендациите на Европейската комисия.
Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент

Мецола прикани за основаването на специфичен арбитражен съд за военни закононарушения, осъществени в Украйна. И добави, че страната се нуждае от още оръжия, с цел да се отбранява.

 
Вече отпуснахме 2,1 милиарда евро посредством Европейския механизъм за поддръжка на мира, само че е ясно, че са нужни още средства. Ако желаеме сигурна Европа, ни би трябвало сигурна Украйна. Ако желаеме безвреден квартал, то нашите съседи би трябвало да са в сигурност. Следователно – имаме потребност от още оръжия.
Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент

Междувременно министър председателят Денис Шмигал съобщи, че Украйна ще употребява активи на стойност близо 460 млн. $, конфискувани от съветски банки, за възобновяване на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР