Украйна се опитва да забави мирните преговори с Русия, но

...
Украйна се опитва да забави мирните преговори с Русия, но
Коментари Харесай

Путин се оплака на Шолц: Кой бави мирните преговори

Украйна се пробва да забави мирните договаряния с Русия, само че Москва към момента желае да продължи разговора. Това е декларирал съветският президент Владимир Путин на немския канцлер Олаф Шолц по време на телефонен диалог, оповестява " Ройтерс ".

" Беше маркирано, че режимът в Киев се пробва по всевъзможен вероятен метод да забави преговорния развой, правейки все по-нереалистични оферти ", се показва в прессъобщение на Кремъл.

Въпреки това руската страна е подготвена да продължи да търси решение в сходство с добре познатите си кардинални подходи, написа още в изказването.

Вчера от украинската делегация, участваща в договарянията, оповестиха, че позицията на Москва " се е смекчила ".

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски посочи целите, които страната отстоява при договарянията с Русия - прекъсване на войната, възобновяване на териториалната целокупност, гаранции за сигурност.

Също по този начин стана ясно, че украинската страна е отхвърлила настояването на Кремъл да приеме неутрален статут по модела на Австрия и Швеция. Тя разгласи, че е готова да договаря до края на войната, но няма да се предаде или да одобри съветски ултиматуми.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че темата за глобите против Русия фигурира в договарянията с Киев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР