Украйна се готви за голяма ескалация от страна на Русия,

...
Украйна се готви за голяма ескалация от страна на Русия,
Коментари Харесай

Русия подготвя ескалация на войната, алармират украинските служби за сигурност

Украйна се готви за огромна ескалация от страна на Русия, евентуално даже през идващите две до три седмици. Това съобщи върховен чиновник по сигурността на украинския президент, представен от Скай Нюз.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, уточни, че най-тежките боеве занапред предстоят. Той добави, че идващите няколко месеца ще бъдат решаващи за решаването на хода на войната.

Данилов прикани западните съдружници да изпратят повече оръжия, в това число самолети Typhoon на Кралските военновъздушни сили от Обединеното кралство и изтребители от други сътрудници.

По думите му Русия се готви за оптималната ескалация . Тя събира всичко допустимо, непрекъснато организира тренировки и учения, посочи той.
 ISW: Русия хвърля елитни елементи против Бахмут
ISW: Русия хвърля елитни елементи против Бахмут

Кулминацията на борбата следва

Данилов не изключи опцията президентът Владимир Путин да опита нова офанзива от север, юг и изток , както се случи на 24 февруари 2022 година Разбираме, че всичко е на масата. Мога да кажа, че не изключваме нито един сюжет през идващите две до три седмици, добави той.

Според него украинската войска се приготвя за всички благоприятни условия и този път има доста по-голяма поддръжка от западни сътрудници като Обединеното кралство, в сравнение с преди 12 месеца. Тези страни, които ни оказват помощ в нашата битка, започнаха да ни оказват оптималната помощ, сподели още Данилов.

Западни чиновници обаче настояват, че към момента не са забелязали признаци Русия да възнамерява нещо съответно за 24 февруари, като разясни, че наблюдението ще продължи.

Традиционно Русия се пробва да прави нещата на дати. Украинците също идват от сходна просвета в това отношение, само че не съм видял нищо от двете страни, което да допуска, че имат проекти. Данилов сподели, че чака към половината от повече от 320 000 бойци, мобилизирани от Русия предишния септември, да бъдат включени във втората вълна, когато и да пристигна тя. Първата половина от жива мощ към този момент е изпратена в Украйна за попълване на съветските линии, откакто нахлуващите сили на Москва претърпяха обилни загуби.
 Фронтът в Донецк и Луганск замръзна тежко
Фронтът в Донецк и Луганск замръзна тежко

Украйна признава, че се водят тежки боеве за Угледар

Украйна също заплати висока цена с убитите и ранените военни и цивилни. Преминахме през просторен сложен интервал, само че осъзнавам, че главните борби занапред предстоят и те ще се случат тази година, в границите на два до три месеца. Това ще бъдат определящи месеци във войната, уточни Данилов.

По тази причина украинците обезверено желаят западните им сътрудници да изпратят по-смъртоносни оръжия и по-бързо. Те си, мака и със забавяне, а в този момент

Не единствено съветските сили се превъоръжават и готвят да нападат. Ние също имаме ясни проекти, разясни Данилов.

Крайната цел е да се възвърне цялата територия, завладяна от съветските сили, освен от 24 февруари 2022 година, само че откогато Русия стартира първото си навлизане в Украйна през 2014 година, превземайки полуостров Крим и подкрепяйки по този начин наречените сепаратисти в региона на Източен Донбас. Със сигурност ще спечелим, тъй като имаме поддръжката на целия свят зад нас, сподели още той.
 ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна
ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна

Русия не се готви да договаря за мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР