Украйна съобщи за взривове от нови руски атаки с ракети

...
Украйна съобщи за взривове от нови руски атаки с ракети
Коментари Харесай

Нови руски атаки с ракети и дронове в Запорожие и Одеса

Украйна заяви за гърмежи от нови съветски офанзиви с ракети и дронове в Запорожие и Одеса, където са ранени трима души.

Въздушна паника беше оповестена още веднъж тази нощ в редица области на Украйна, в това число в столицата Киев.

Военновъздушните сили на страната оповестиха, че Русия е възобновила офанзивите против Одеска област с ракети и дронове камикадзе.

Задействали са се системите за противовъздушна защита в региона и над пристанищния град. Възникнали са няколко пожара от паднали парчета от ракети.

Украинските черноморски пристанища бяха подложени на масирани офанзиви, откакто през юли Русия разгласи отдръпването си от съглашението за транспорт на украинско зърно.

В Киев началникът на президентския кабинет Андрий Ермак прикани жителите да не подценяват предизвестията за паника.

В обръщението си президентът Володимир Зеленски акцентира, че през вчерашния ден е имало минимум 17 известия за обстрел единствено в Херсонска област. Седем са жертвите, измежду които новородено бебе. Атакувани са Николаев, Запорожие, Харков, Донбас.

Руското министерство на защитата заяви, че противовъздушната защита е свалила нощес още един дрон над западната част на Белгородската област.

Няма жертви или опустошения.

Вчера беше обявено, че три безпилотни апарата са били свалени над Белгородска област и още един – над Курска област. Местните управляващи упрекнаха Украйна за вредите, нанесени на жилищна постройка в Белгород.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР