Украйна работи с Турция, но разбира паралелните ѝ отношения с

...
Украйна работи с Турция, но разбира паралелните ѝ отношения с
Коментари Харесай

Украински дипломат: Украйна работи с Турция, но разбира паралелните й отношения с Русия

Украйна работи с Турция, само че схваща паралелните ѝ връзки с Русия, е декларирал поискал анонимност, украински посланик, оповестява организация Ройтерс.

„ Вместо да подлагаме на критика Турция ние работим с турската страна колкото е допустимо повече и не желаеме нещо, което не е допустимо “, е показал дипломатът пред задгранични публицисти през вчерашния ден.

„ Бихме били щастливи в случай че Турция се причисли към глобите “ и спре полетите от Русия, е декларирал дипломатът пред задгранични публицисти през вчерашния ден, като е допълнил, че страната му схваща „ действителността “, че Анкара поддържа паралелни връзки с Москва.

Турция подлага на критика нашествието и продава дронове на Киев, макар възраженията на Москва. В същото време се опълчва на глобите на Запада против Русия, като се пробва да употребява деликатна изразителност на възпиране от отправяне на обвинявания както във връзка с спора, по този начин и по връзките на известията за военни закононарушения в някои елементи на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Украинският посланик е отбелязал, че Турция е единствената страна, която е съумяла да провежда среща за мирни договаряния сред съветски и украински публични лица.

Сто хиляди съветски жители са пристигнали в Турция и са поискали позволения за престояване от началото на войната в Украйна, е декларирал още дипломатът.

През същия интервал в страната са пристигнали 47 хиляди украинци, от които 85 хиляди са се отправили към други страни или са се върнали в родината си.

Турция, която разчита доста на енергийния импорт от Русия и на съветските туристи, се трансформира в несъмнено леговище за бягащите от наказания съветски жители, доста от които влагат в парцели.

Турция забрани на някои съветски военни кораби да минават през Босфора и по този метод „ избави “ украинския град Одеса, който устоя на съветските офанзиви, е декларирал още украинският посланик.

Някои съветски кораби към момента минават и могат да си набират доставки от териториалните води на Сирия, е показал дипломатът. „ Ние молим турската страна да следи какво се транспортира от Сирия към Русия “, е допълнил той.

Турция се опълчва на политиката на Русия в Сирия и Либия и анексирането на Крим през 2014 година, само че в това време купи от Русия система за противоракетна защита, поради което беше глобена от Съединени американски щати през 2020 година, показва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР