Украйна призова за повече солидарност след руските удари по гражданска

...
Украйна призова за повече солидарност след руските удари по гражданска
Коментари Харесай

След атаките в Киев: Украйна призова за повече солидарност, Путин се закани с още удари

Украйна прикани за повече взаимност след съветските удари по гражданска инфраструктура в страната.

Украинският парламент прикани за неотложно признание на Русия за терористична страна и оптимално тежки наказания.

" Трябват повече наказания и изолираност, тъй като Русия е опасност за цяла Европа и света ”, приканиха от Върховната Рада на Украйна.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че Русия би трябвало да бъде " ударена вярно, с цел да спре да злоупотребява с други страни ".
Те няма да трансформират нашата позиция. Русия не е страната, с която е допустимо да се споразумеем за нещо. Надявам се да получим противовъздушни системи, с цел да защитим нашето небе. Това е от основно значение, тъй като Русия към този момент не води война, тя просто желае да докара до дъно проекта си за заличаване на украинската страна. Повече оръжия, повече отбранителни системи и повече наша смелост - по този начин ще отговорим на това, което се случва през днешния ден.
Михайло Подоляк, консултант на украинския президент

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е разговарял по телефона с канцлера на Германия Олаф Шолц, като двамата са се съгласили за нуждата от изключителна среща на Групата на седемте развити международни стопански системи Г-7. Той съобщи, че ще убеждава Съединените щати, Германия, Англия, Франция, Италия, Канада и Япония да усилят натиска над Москва.

На среща на съветския Съвет за сигурност в Москва президентът Владимир Путин предизвести Киев, че в случай че украинските управляващи продължат да се пробват да правят терористични актове на територията на Руската федерация, отговорът ще е недопечен.
Ако опитите за осъществяване на терористични офанзиви на наша територия продължат, отговорите на Русия ще бъдат твърди и пропорционални на равнището на заканите, които съставляват за Руската федерация. Никой не трябва да се съмнява в това.
Владимир Путин, президент на Русия

Той изясни, че редица терористични офанзиви и опити за осъществяването на сходни закононарушения са осъществени против електроенергийни уреди и газопреносната мрежа на Русия, в това число опит за подкопаване на една секция на тръбопровода " Турски поток ".

На съветски представители не било разрешено да проверяват аргументите за детонациите и разрушаването на интернационалната газопреносна система по дъното на Балтийско море, добави Путин.

Вижте във видеото обобщението на интернационалния ни редактор Елеонора Христозова на 229-ия ден от пълномащабната съветска инвазия в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР