Украйна подава молба за ускорено членство в НАТО.Това се казва

...
Украйна подава молба за ускорено членство в НАТО.Това се казва
Коментари Харесай

Светкавично решение! Драматични думи на Зеленски към Украйна

Украйна подава молба за ускорено участие в НАТО.

Това се споделя в последното послание към нацията, оповестено от президента на Украйна, Володимир Зеленски, съобщи Укринформ.
-->
„ Украинци! И всички наши другари и съдружници!

Днес тук, в Киев, в сърцето на нашата страна, ние вършим решителна стъпка за сигурността на цялата общественост от свободни народи. Виждаме кой ни заплашва. Този, който е подготвен да убива и осакатява, с цел да разшири зоната си на надзор и не се стопира пред никакви диващини.

На 24 февруари е осъществена първата пълномащабна офанзива против Украйна. Първата!

Русия нямаше да спре на нашите граници, в случай че ние не я бяхме спрели. Други страни биха били атакувани.

Балтийските страни, Полша, Молдова и Грузия, Казахстан... Русия претендираше да подчини разнообразни народи от Европа и Азия. Тази незаконна упоритост се разпада в Украйна. Той беше разрушен в предградията на Киев и Чернигов. В " Азовстал ". В региона на Суми и региона на Харков.

Ще бъде разрушен в Донбас и в Южна Украйна, когато ги освободим. Определено – в Крим, в свободния украински Крим.

Цялата територия на страната ни ще бъде освободена от този зложелател – врагът освен на Украйна, само че и на самия живот, човечеството, закона и истината.

Днес организирах съвещание на Щаба на Върховния главнокомандващ. Току що завърши съвещанието на Съвета за национална сигурност и защита. Имаме решение.

Първо – единствено по пътя на укрепването на Украйна и прогонването на окупаторите от цялата ни територия ще се възвърне мира. Ние ще приключим този път.

Второ – Украйна беше и остава водач в преговорните старания. Нашата страна постоянно е предложила на Русия да реализира съглашение за взаимно битие при равни, почтени, почтени и обективни условия.

Очевидно е, че при този съветски президент това е невероятно. Той не знае какво е достолепие и чест.

Затова ние сме подготвени за разговор, само че към този момент с различен президент на Русия.

Именно в Украйна се взема решение ориста на демокрацията в конфликта с тиранията.

Де факто ние към този момент извървяхме пътя си към НАТО.

Де факто към този момент сме потвърдили оперативна съгласуемост със стандартите на Алианса, те са действителни за Украйна – действителни на бойното поле и във всички аспекти на нашето взаимоотношение.

Вярваме си, оказваме помощ си и се пазим. Това е Алиансът.

Днес Украйна кандидатства да го направи. По процедура, съобразена с нашето значение за отбраната на цялата ни общественост. По ускорена процедура.

Ние знаем, че е допустимо. Видяхме Финландия и Швеция да стартират присъединението си към Алианса тази година без План за деяние за участие.Ние вършим своята решителна стъпка, като подписваме молбата на Украйна за ускорено присъединение към НАТО “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР