Украинското правителство уволни всички заместник-министри на отбраната, включително Анна Маляр,

...
Украинското правителство уволни всички заместник-министри на отбраната, включително Анна Маляр,
Коментари Харесай

Уволниха заместник-министърът на отбраната на Украйна, излъгал за превземането на Андреевка

Украинското държавно управление уволни всички заместник-министри на защитата, в това число Анна Маляр, която неотдавна сподели, че ВСУ сякаш са завладяли Андреевка, заяви депутатът от Върховната Рада Алексей Гончаренко в своя канал в “Телеграм ”.

" Кабинетът на министрите преди малко уволни всички заместник-министри на защитата и държавния секретар на министерството. Маляр също беше уволнена ", написа той.

Заместник-министрите Владимир Гаврилов, Ростислав Замлински, Денис Шарапов, Андрей Шевченко, Виталий Дейнега и държавният секретар Константин Вашченко също бяха освободени от служба, заяви държавният представител във Върховната Рада Тарас Мелничук.

Миналата седмица, на 14 септември, Маляр сподели, че украинските войски са окупирали село Андреевка, южно от Артьомовск, само че това не беше правилно. Изпълняващият длъжността началник на ДНР Денис Пушилин назова думите на Маляр следващата неистина и сподели, че в региона на Андреевка и Клешчеевка не престават яростни боеве. Маляр по-късно изясни изказването си като неуспех в връзката.

В началото на септември украинският президент Владимир Зеленски освободи министъра на защитата Алексей Резников. Това се случи на фона на следващия скандал поради корупцията в армията. Ръководителят на Фонда за държавно имущество Рустем Умеров стана новият началник на Министерството на защитата. Върховната Рада утвърди това предопределение.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР