Украинското посолство в България призова гражданите да подпишат петиция за

...
Украинското посолство в България призова гражданите да подпишат петиция за
Коментари Харесай

Украинското посолство у нас иска преименуване на улици

Украинското посолство в България прикани жителите да подпишат петиция за преименуване на улици, на които се намират съветското посолство и съветските консулства във Варна и Русе в символ на поддръжка към Украйна.

От посолството оферират бул. " Драган Цанков ", където се намира постройката на съветското посолството в София, да се преименува на бул. " Украйна ", а ул. " Никола Мирчев ", където е ситуирана постройката на съветското консулство в София да стане ул. " Героите на Украйна ".

По същата логичност ул. " Ниш " в Русе - адресът на съветското посолство да бъде ул. " Героите на Украйна ". А посолството във Варна да бъде на ул. " Украйна ", която да размени настоящето ѝ име ул. " Македония ".

От оповестения пост във фейсбук страницата на Украинското посолство в България излиза наяве още, че " Проектът е ориентиран за основаване на световна коалиция въз основа на работата, която към този момент е извършена в няколко страни. Например Албания преименува част от улицата, където се намира съветското посолство, на улица „ Свободна Украйна “, Литва преименува съответната улица на улица „ Героите на Украйна “, Латвия промени улицата на улица „ Независима Украйна “, а Норвегия промени названието на площада пред съветското посолство на " Украински площад ".

От амбасадата на Киев напомнят изявлението на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който твърди: " Принуждаването на съветските посолства по целия свят да бъдат ситуирани по улиците " Украйна " е част от нашите международни старания да изолираме Русия и да депутинизираме света. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР