Украинското министерство на отбраната, в сътрудничество със силите на реда

...
Украинското министерство на отбраната, в сътрудничество със силите на реда
Коментари Харесай

Украински бизнесмени се обогатявали за сметка на въоръжените сили

Украинското министерство на защитата, в съдействие със силите на реда и Агенциите за битка с корупцията, е разкрило противозаконни действия на десетина предприемачи, които са се обогатявали за сметка на въоръжените сили. Чрез взаимните старания единствено през тази година са избавени над 16 милиарда гривни (680 милиона лв. - бел. ред.) в публични поръчки, заяви украинският министър на защитата в публикация за „ Форбс-Украйна “, съобщи Укринформ.

„ Създадохме две обособени организации за възлагане на публични поръчки: Държавният логистичен оператор и Агенцията за отбранителни поръчки. Проведохме задълбочено пречистване на системата на Министерството на защитата. В съдействие със профилираните сили на реда и организациите за битка с корупцията разкрихме десетина търговци, които се обогатяваха за сметка на въоръжените сили. Само тази година спасихме над 16 милиарда гривни в публични поръчки. Създадохме верига в Държавния логистичен оператор, която разрешава непрекъснато наблюдаване на логистиката и доставките, следене на доставчиците и справяне с риска от корупция “, разяснява Рустем Умеров, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се Укринформ.

По-рано този месец Държавният логистичен оператор показа новаторска осведомителна система за направление на доставките за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Новата система ще форсира четири пъти обработката на заплащанията за доставчиците на продоволствия за ВСУ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР