ЦИК ще определи чрез жребий номерата в бюлетината за изборите

...
ЦИК ще определи чрез жребий номерата в бюлетината за изборите
Коментари Харесай

ЦИК ще определи чрез жребий номерата в бюлетината за изборите утре

ЦИК ще дефинира посредством чоп номерата в бюлетината за изборите на следващия ден. Днес изтече срокът, в който записаните за присъединяване в предварителния парламентарен избор на 27 октомври партии, обединения и инициативни комитети подаваха заявки за регистрация на листите си с претенденти за депутати. Още на следващия ден те ще са забележими на интернет страниците на Районните изборни комисии.
Прочетете още
Листите за вота са регистрирани, по традиция в 25 МИР-София ще се води лидерска борба

За присъединяване в предварителния парламентарен избор на 27 октомври все още са регистрирани 22 партии и 9 обединения, сочат данни от регистъра на Централната изборна комисия.В последният вероятен период две от записаните партии се отхвърлиха да вземат участие във вота и те са заличени с решения на ЦИК. Това са " Национално придвижване за права и свободи - НДПС " с ръководител Гюнер Тахир и партия " Единение " с ръководител Иван Христанов. За присъединяване като самостоятелни претенденти, издигнати от инициативни комитети, в РИК заявление са подали двама души. Това са Николай Наков за 3 МИР - Варна и за 25 МИР - София, както и Чавдар Попов за 15 МИР - Плевен.

Районните изборни комисии записват листите на партиите и обединенията, а Централната изборна комисия ще направи инспекция на претендентите за депутати - дали дават отговор на условията по закон, като до 26 септември могат да се вършат промени при предписан отвод за регистрация или в случай че претендент за народен представител се откаже от предизборната конкуренция.

Утре ЦИК ще дефинира посредством чоп номерата в бюлетината на записаните за присъединяване в изборите през октомври партии и обединения.

Кметовете и регионалните шефове би трябвало до 4 октомври да дадат противоположна информация дали са унищожили неизползваните ролки със профилирана хартия за машинно гласоподаване, каквото решение одобри преди дни ЦИК.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР