Райнхард Клебер, Украинският президент Володимир Зеленски смята, че войната, която

...
Райнхард Клебер, Украинският президент Володимир Зеленски смята, че войната, която
Коментари Харесай

Зеленски има план за победа, но какво се знае за него?

Райнхард Клебер,

Украинският президент Володимир Зеленски счита, че войната, която Русия стартира против неговата страна, може да завърши през идната година. „ Решителните дейности в този момент могат да ускорят справедливото преустановяване на съветската експанзия против Украйна през идната година “, написа Зеленски в платформата X след среща с американски конгресмени. „ Сега, в края на годината, имаме действителна опция да засилим съдействието сред Украйна и Съединени американски щати ", показва той и изрича своята признателност към Конгреса на Съединени американски щати и двете фракции в него за тяхната непоколебима ангажираност. „ Нашият проект за победа ще помогне на процедура да принудим Русия да подписа мир “, добави Зеленски след срещата.

В изявление за американския ефирен канал ABC News украинският президент изрази своя оптимизъм за неотдавнашен завършек на войната с Русия. „ Мисля, че сме по-близо до мира, в сравнение с си мислим “, сподели Зеленски. Краят на войната наближава. В изявлението той прикани Съединените щати и другите сътрудници да продължат да поддържат Украйна.

Какво може да съдържа „ проектът за победа “?

Зеленски желае да показа така наречен проект за победа по време на диалозите и вероятно в свои обществени речи в границите на сегашната си визитна в Съединени американски щати. Така той се надява да си обезпечи спомагателна политическа и военна поддръжка от своите съдружници. В тази връзка английският вестник „ Таймс “ оповестява, че проектът включва искане за западни гаранции за сигурност, сходни на тези при участие в НАТО. Освен това ще бъдат поискани неуточнени оръжия и спомагателна финансова помощ.

Зеленски дружно с външните министри на Съединени американски щати и Англия Блинкен (вляво на снимката) и ЛамиЗеленски дружно с външните министри на Съединени американски щати и Англия Блинкен (вляво на снимката) и Лами
Според Зеленски войната на Русия против Украйна може да завърши догодинаСнимка: Leon Neal Pool via REUTERS
Зеленски се чака през днешния ден да взе участие в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по тематиката за Украйна, а на следващия ден (сряда) той би трябвало да направи послание към Общото заседание на Организация на обединените нации. Украинският президент ще бъде признат и в Белия дом от президента Джо Байдън.

Общият спор на Общото заседание на Организация на обединените нации, в който се чака да вземат участие над 130 държавни и държавни ръководители, стартира този вторник в Ню Йорк. Германия ще бъде показана от министъра на външните работи Аналена Бербок, която кацна в Ню Йорк в понеделник и по-късно през седмицата ще произнесе тирада пред най-големия орган на Организация на обединените нации.

Подготовка за втора среща на върха за мир

От досегашните участия на Зеленски в границите на Общото заседание в Ню Йорк стана още ясно, че се приготвя нова среща на върха за реализиране на мир. Той прикани всички държавни и държавни ръководители и народи да продължат да поддържат взаимните старания за заслужено и спокойно бъдеще. „ Путин към този момент е откраднал доста, само че в никакъв случай няма да открадне бъдещето на света “, сподели Зеленски в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Москва продължава да отхвърля присъединяване в мирни срещи. През юни десетки страни, като се изключи Русия и Китай, взеха присъединяване в първата сходна среща на върха в Швейцария. Втора такава среща може да се организира през ноември тази година, стана ясно още от думите на Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР